Cauzele pentru care poţi alerga în weekend la Galaţi: SEMIMARATON ONE GYM Galaţi. Mişcarea antrenează schimbare!

18557257_647211742152197_4939047769780722405_nPatru probe clasice de maraton şi două speciale sunt puse la dispoziţia iubitorilor de mişcare, dar şi a celor care vor să „doneze”comunităţii din care fac parte, timp, efort şi o taxă ce va ajunge către nu mai puţin de 13 cauze umanitare.

 • semimaraton (21 km) – taxa de participare este de 75 de lei,
 • ştafetă formată din trei alergători (3×7 km) – 50 de lei,
 • cros (7 km) – 50 de lei,
 • cursa populară (2 km)
 • cursa copiilor (350 m)
 • proba animalelor de companie.

„Traseul”avenimentului este acesta:

 • alegi o cauză pe care vrei să o sprijini,
 • alegi proba de concurs
 • achiți taxa de participare prin care vrei să susții un proiect.

A IV-a ediţie, 13 cauze

Semimaratonul Galaţi care va avea loc duminica, 28 mai 2017, a ajuns deja la cea de-a patra ediţie si propune în acest an 13 cauze.

Alege şi tu să fii parte din comunitate, să fii parte din schimbarea în bine a unor ONG-uri locale!

18620281_647804648759573_6319128096246517487_n1.Aleargă pentru copiii speciali! – Asociaţia de sprijin pentru Părinţii şi Copiii cu Autism Galaţi 

Asociaţia de sprijin pentru Părinţii şi Copiii cu Autism Galaţi (APCA) îşi doreşte ca prin proiectul său să atragă atenţia asupra copiilor cu autism şi să declare că “Autismul este recuperabil”. Altfel, prin comasarea celor două centre existente la Galaţi, afterschool-ul interactiv şi creativ pentru copiii speciali şi “Căsuţa Albastră”, a luat naştere ”Căsuţa Curcubeu – Centru multidisciplinar de intervenţii specializate în autism – APCA Galaţi”, în care se vor concentra absolut toate tipurile de terapii necesare în procesul de recuperare şi integrare a copiilor cu autism.

2.INVEST – Asociatia Education & Support Sphere

“Invest” este un proiect ambiţios, care îşi propune să-i educe pe tineri în domeniul financiar. Grupul ţintă sunt elevii şi studenţii cu vârste între 18 şi 25 de ani care îşi doresc o carieră în acest domeniu. Proiectul constă în participarea la şase sesiuni de educaţie financiară, urmate de o tabără de patru zile la Bucureşti, în care tinerii vor face vizite la multinaţionale, vor participa la team buidinguri, traininguri, li se va da o suma de bani pe care trebuie să o înmulţească prin tehnicile învăţate şi totodată să îndeplinească o serie de cerinţe. Câştigător va fi desemnat cel care la finalul taberei va reuşi să îndeplinească toate cerinţele şi a cărui ”afacere” va fi pe profit.

3.O viaţă în mişcare – Asociatia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galati

Proiectul celor de la Asociaţia Persoanelor cu Handicap “Sporting Club” îşi propune să dezvolte capacităţile profesionale, care să răspundă nevoilor reale atât ale membrilor organizaţiei, cât şi altor persoane cu handicap fizic. “Proiectul doreşte să dezvolte un sistem alternativ, complementar de asistenţă şi suport socio-psiho-medical, oferind servicii de recuperare kinetoterapeutică – stepper, aparat multifuncţional, bicicletă, pedalier de recuperare, flexori, scară pentru recuperarea degetelor, inele pentru recuperare, în scopul creşterii gradului de autonomie şi incursiune socială”, se arată în proiect.

4.Clubul lui Filip – Asociatia Parintilor Copiilor Slab Vazatori si Nevazatori 

“Clubul lui Filip” s-a inspirat dintr-o realitate existentă în judeţul Galaţi, lipsa unui loc destinat copiilor şi tinerilor nevăzători, în care aceştia să se poată întâlni, socializa şi, în acelaşi timp, să înveţe prin activităţi creativ-recreative cum să fie independenţi. “Noţiunea de normalitate implică în mod direct acest tip de activităţi în viaţa fiecăruia dintre noi şi din această cauză credem cu tărie în necesitatea realizării acestui proiect. Concret, banii strânşi vor fi folosiţi pentru a asigura o bază materială minimă iniţială necesară deschiderii clubului în toamna acestui an”, este prezentat în proiect.

18698026_647334528806585_7503233490847337692_n5. Construieşte alături de noi – Asociaţia “Dincolo de tăcere”

Dignosticele copiilor care fac parte din Asociaţia “Dincolo de tăcere” sunt grave, aceştia având nevoie de sprijin pe toată durata vieţii lor. Astfel, asociaţia şi-a propus construirea unui centru în aer liber, care să le ofere un mediu de viaţă securizat. Primii paşi au fost făcuţi, prin achiziţionarea unui teren în apropierea oraşului. “În acest moment, toţi paşii următori sunt legaţi de finalizarea împrejmuirii terenului şi de activarea sursei de apă, în condiţiile în care în curând terenul va fi amenajat ca parc, beneficiind de plantare de copaci, flori şi gazon, iar sursa de apă este vitala fixării plantărilor”, se arată în proiect.

6. Ţiglina Bike & Trail Park – Asociaţia MausBike

Asociaţia MausBike şi-a propus crearea unui colţ de natură în inima Galaţiului – Valea Ţiglinei şi prelungirea Parcului Cloşca, şi redarea lui iubitorilor de sport şi mişcare în aer liber. Astfel, aceştia îşi doresc amenajarea de poteci şi trasee naturale pretabile pentru practicarea ciclismului şi alergării cu specific montan, în condiţii de siguranţă. Realizarea proiectul poate oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente sportive specifice chiar în oraş.

7. Susţinem copiii cu dizabilităţi –  Fundaţia „Inimă de Copil”

Centrul de recuperare al Fundaţiei “Inimă de Copil” oferă, pentru copiii cu întârzieri în dezvoltare sau dizabilităţi, evaluări realizate în echipa pluridisciplinară de specialişti şi ulterior şedinţe de recuperare conform unor programe individualizate de intervenţie. Atingerea sumei propuse pentru acest an pentru semimaraton va permite fundaţiei să susţină 100 de ore de servicii gratuite pentru copiii cu dizabilităţi.

8. Mobilitate şi viaţă independentă – Fundaţia “Motivation”

Echipa “Motivation” îşi propune ca prin participarea la Semimaratonul Galaţi 2017 să strângă o parte din fondurile necesare participării a trei persoane cu leziuni medulare la o sesiune de recuperare activă la Centrul de instruire Motivation de la Buda, judeţul Ilfov. Programul de recuperare costă în instruire pentru viaţa independentă, kinetoterapie şi consiliere. Acest modul se adresează persoanelor care au rămas recent imobilizate şi nu au avut ocazia să afle cum pot trăi independent după accidentele pe care le-au avut. Diferenţa dintre suma strânsă din donaţii şi costul activităţii este acoperită de Fundaţia “Motivation”, din surse proprii.

18620319_647266782146693_2132976882695459161_n9. “Dăruieşte o zi de tabără unui copil vulnerabil” –  Fundaţia Cuvântul Intrupat

„Abia astept sa merg si eu in tabara, am auzit ca e fantastic acolo!” Marius, 8 ani Pentru un copil, o tabara de vara este o perioada de recreere sau o recompensa din partea familiei. Pentru un copil pe care Fundatia Cuvantul Intrupat ii sustine, tabara are alte semnificatii. Aici, pot vedea cum este viata fara violente, abuzuri si lipsuri de tot felul si experimenteaza normalitatea: mananca de trei ori pe zi, doarme intr-un pat curat numai al lui, se simte in siguranta.

10. Cu trenul prin ţara mea – Asociaţia Multifuncţională Filantropică “Sfântul Spiridon”

Asociaţia Multifuncţională Filantropică “Sfântul Spiridon” susţine o călătorie de neuitat, cu trenul, prin ţară, a 30 de copii din centrul de zi. În această vacanţă, asociaţia îşi doreşte să le arate copiilor modelul călătoriei de altă dată, atunci când trenul era un mijloc de transport principal. Odată ajunşi la destinaţie, copiii se vor bucura de natură, de aer curat, dar mai ales de obiectivele turistice din fiecare zonă a ţării.

11. Semimaraton pentru Bianca – Cristi Onofrei

Bianca Mihaela Dediu este o fetiţă în vârstă de 8 ani care suferă de o formă severă de epilepsie (epilepsie focală cu eses). De cinci ani, micuţa se luptă cu această boală, petrecându-şi aproape toată copilăria prin clinici şi spitale. Intervenţiile de recuperare sunt foarte costisitoare şi peste măsura posibilităţilor părinţilor.

Cristi Onofrei o va sprijini pe Bianca si este convins ca noul tratament va avea rezultatele asteptate pentru a combate aceasta boala.

12. Discover Community – AIESEC Galati

Proiectul “Discover” reprezintă primul pas dintr-un ciclu educaţional non-formal. “Viziunea noastră se bazează pe capacitatea copiilor din ziua de azi de a se simţi conectaţi la mediul civic şi de a fi conştienti de sine, pentru a învăţa în mod constant din fiecare experienţă pe care o trăiesc şi, astfel, a deveni cea mai bună versiune a lor”, este descrisă cauza. “Discover” îşi doreşte să atingă câteva puncte foarte importante în dezvoltarea copiilor.

13. Din ce in ce mai putini caini fara stapan – Ajutati-l pe Labus

Sursa initiala a numarului mare de caini fara stapan o reprezinta demolarile din anii ‘ 80 care au provocat un prim val de maidanezi si indiferenta autoritatilor fata de inmultirea necontrolata a acestora. Cauza actuala si cea mai ignorata a aparitiei cainilor fara stapan se datoreaza persoanelor care locuiesc in medii rurale ori urbane, preponderent la casa cu curte, care in loc sa-si sterilizeze animalele, prefera sa le lase sa-si urmeze instinctul iar puii rezultati sunt abandonati in piete, periferii, pe langa restaurante, scoli, gradinite etc.

******************************************************************************

SemiMaraton Galaţi este organizat de către Fundaţia Comunitară Galaţi în fiecare an, toamna. În 2014, atunci când a avut loc prima ediţie a SemiMaratonului, Fundaţia Comunitară Galaţi opera ca Grup de Iniţiativă, beneficiind de sprijinul şi asistenţa Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare (ARC) – umbrela tuturor fundaţiilor comunitare din România.

Echipa de organizare a evenimentului:

 • Cristi Ochiu – Director Executiv Fundația Comunitară Galați
 • Silviu Zinica – Manager Logisitică Semimaraton Galați
 • Amalia Ene – Responsabil ONG-uri
 • Cristina Floroiu – Responsabil financiar
 • Damian Petrea – Responsabil voluntari

Pentru ediția din 2017, și-au manifestat sprijinul în organizarea acestui eveniment următoarele instituţii publice, companii şi organizaţii: Primăria Municipiului Galaţi, Consiliul Local al Municipiului Galaţi, Daily Pub, Carrefour Galați, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi – Serviciul Rutier, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, Poliţia Locală, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Galaţi, Serviciul Public Ecosal Galaţi.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

One Comment

 1. Pingback: Cauzele pentru care poţi alerga în weekend la Galaţi: SEMIMARATON ONE GYM Galaţi. Mişcarea antrenează schimbare! – Presa Online 24

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*