Caravana TIFF: Miercuri şi joi, proiecţii de film în aer liber

Caravana TIFF: Miercuri şi joi, proiecţii de film în aer liberAsociația pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatorul Festivalului Internațional de Film Transilvania(TIFF), în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați și cu sprijinul Asociației Galați, orașul meu organizează la Galați în perioada 31 august-1 septembrie a 7- a ediție a CARAVANEI FILMELOR TIFF.

Proiecțiile au loc în parcarea Casei de Cultură, în fiecare seară, de la ora 21:00. Filmele vor fi proiectate în aer liber. Intrarea este liberă.

Miercuri, 31 august va rula filmul „Profesorul de Vioară” (1h42min), iar joi, 1 septembrie – „Valul Ucigaș” (The Wave).

SYNOPSIS:

„Profesorul de vioară”: După ce pierde un post în prestigioasa orchestră simfonică din Sao Paolo, Laerte, un violonist talentat, se întreţine dând lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia. Calea sa e plină de obstacole, dar puterea muzicii şi prietenia ce se înfiripă între profesor şi elevii săi vor deschide uşi într-o nouă lume.

Festivaluri: Locarno 2015, Stockholm 2015, Sao Paolo 2015

 Premii: Premiul publicului – Sao Paolo 2015

„Valul ucigaş”: film norvegian de acțiune,suspans regizat de Roar Uthaug. În noaptea anului 1950, 15 ianuarie, ceva a deranjat somnul oamenilor. O alunecare de teren imensă a provocat o inundație și a omorât 63 de oameni în orașele Lodalen și-n Nordfjord. Valurile au intrat în Lovatnet având o înălțime de 40 de metri. Au trecut 58 de ani de la catastrofa Tafjord din Sunnmore, când 40 de oameni și-au pierdut viețile datorită bolovanilor ce-a intrat în lacurile de acumulare. Cercetările arată cã sunt 300 de munți instabili în prezent în Norvegia, toți știu ca-i o chestiune de timp până la următoarea alunecare de teren imensă. Orașul Geiranger se teme că el va suferi următoarea catastrofă naturala, un munte instabil este gata să se prăbușească oricând aruncând 7 milioane de metri cubi de pietre în fiord creând un tsunami imens.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

One Comment

  1. Pingback: Caravana TIFF: Miercuri şi joi, proiecţii de film în aer liber – Presa Online 24

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*