Capacitățile integrate fluxului cald al Combinatului au fost repornite, după investiţii de 30 de milioane de euro

Administrația Combinatului ArcelorMittal a anunțat repunerea în funcțiune a capacităților de producție integrate în fluxul cald, care au fost oprite timp de o lună pentru lucrări de investiţii şi mentenanţă de 30 de milioane de euro.

“ArcelorMittal Galaţi confirmă finalizarea celor mai multe dintre lucrările planificate de investiţii şi mentenanţă. Furnalul nr. 5 este, în prezent,în proces de readucere în parametri”, se spune într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

Capacitățile de pe fluxul cald au fost închise la începutul lunii noiembrie pentru lucrări planificate şi extinse de investiţii şi mentenanţă în cadrul combinatului. Lucrările, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, s-au concentrat mai ales asupra Oţelăriei şi au inclus un nou convertizor, un nou cap de turnare la Maşina de Turnare Continuă nr. 4, un pod rulant de mare capacitate şi altele.

Scopul acestui pachet complex de modernizări este de a îmbunătăţi calitatea produselor şi serviciilor pentru clienţi, dar şi de a întări securitatea şi sănătatea în muncă. Oprirea a durat aproximativ patru săptămâni, fără a afecta clienţii şi nici activitatea laminoarelor, datorită pregătirilor prealabile.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*