Campionul Superkombat Amansio Paraschiv debutează la Galați în boxul profesionist

Campionul Superkombat Amansio Paraschiv debutează la Galați în boxul profesionist

Amansio Paraschiv

Kickboxerul Amansio “The Viking” Paraschiv, 23 ani, se întoarce la prima dragoste. Cunoscut până acum numai din aparţiile în galele Local Kombat, Paraschiv va urca în ring pe patinoarul din Galaţi într-un meci de 4 runde contra italianului Nando Calzetta, un kickboxer de 29 de ani, care în paralel este şi boxer profesionist. Astfel Amansio Paraschiv îşi va face debutul în boxul profesionist şi, practic, va reveni la sportul său de origine. Amansio a început să boxeze la 9 ani călcând pe urmele tatălui său, Gheorghe Paraschiv, campion naţional la profesionişti la începutul anilor ’90 şi vicecampion naţional ca boxer amator. Amansio a avut o carieră interesantă în cei 9 ani petrecuţi în boxul amator. A fost multiplu campion naţional de juniori şi tineret, iar ca senior a terminat de 2 ori pe locul 3 la campionatele naţionale. A renunţat la boxul amator în 2010, la 18 ani, şi a trecut la kickboxing, unde a devenit dublu campion european de amatori WAKO Pro, campion intercontinental WKN şi campion mondial Superkombat. „Boxul e prima mea dragoste pe care n-o pot uita aşa că de abia aştept să boxez din nou. M-am antrenat foarte serios pentru meciul ăsta. Partener de antrenament mi-a fost concitadinul meu Iulian Ilie care tocmai se pregăteşte la rândul său pentru un meci în Canada, iar ca antrenor l-am avut pe Bogdan Dobrescu, vicecampion european în 2000 şi participant la JO de la Sydney. În altă ordine de idei, dacă lucrurile merg aşa cum îmi doresc, s-ar putea să mă axez numai pe boxul profesionist iar în sensul ăsta am deja o propunere din SUA”, spune Amansio care îi admiră pe Floyd Mayweather, “pentru inteligenţa sa şi pentru capacitatea de a se adapta fiecărui adversar”, şi pe campionul mondial al categoriei pană în versiunea WBO, ucraineanul Vasyl Lomachenko, “pentru tehnica şi agresivitatea sa”. În ceea ce priveşte debutul lui Amansio în boxul profesionist, antrenorul său, Eduard Limboşeanu, nu e tocmai încântat: „Amansio e un talent în box, dar pe lângă el mai sunt mulţi alţii care sunt talentaţi aşa că îi va fi greu să răzbească spre vârful piramidei, deşi mi-aş dori să mă contrazică. Acum 5 ani era un boxer anonim, iar acum e un kickboxer cunoscut şi apreciat. Eu cred că ar fi mai bine să continue pe drumul ăsta pe care deja l-a bătătorit, iar dacă vrea să se apuce de box profesionist s-o facă la sfârşitul carierei de kickboxer nu acum. Boxul e într-o mare derivă în prezent şi, în plus, concurenţa e imensă. Mai degrabă l-aş vedea făcând performanţă în MMA pentru că deja are şi ceva cunoştinţe de luptă la sol. Altfel, e un luptator dinamic, cu reveniri spectaculoase şi greu de pus jos”. “Loviturile mele preferate sunt cele cu jabul şi upercutul la ficat, adică exact lovitura aia care îi displace cel mai mult maestrului Doroftei”, completează Amansio.

Main aventul galei de la la Galati, din 28 august, este meciul dintre Cristian Ciocan si Sherman Williams din Bahamas – 10 reprize. Celelalte meciuri sunt:

Adrian Granat ( Suedia) vs Ungureanu Liviu (Romania) 8 runde

Sillah Cosby (Ghana) vs Sorin Tanasie ( Romania ) 4 runde

Finfere Janos ( Ungaria) vs Cezar Juratoni ( Romania ) 4 runde

 Kis David ( Ungaria ) vs Viorel Simion ( Romania ) 12 runde

Evenimentul va începe la ora 21.00.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*