Calorifere calde în iarna viitoare. Adunarea Creditorilor de la CET a aprobat furnizarea de energie termică

”În cadrul şedinţei de astăzi (n.r. – 19 iulie 2017) a Adunării Creditorilor Electrocentrale Galati SA (unde Romgaz este creditor majoritar deţinând peste 80 % din creanţe) s-a aprobat strategia de funcţionare a societăţii noastre pentru sezonul rece 2017-2018. Acest lucru înseamnă că am obţinut aprobarea creditorilor pentru repornirea sistemului centralizat de termoficare, în condiţiile în care avem o comandă fermă din partea distribuitorului local, Calorgal, care ne-a solicitat o cantitate de agent termic la 85 % faţă de consumul înregistrat în sezonul rece trecut. Precizez că se menţine, şi de această dată, una dintre cele mai importante condiţii pentru a relua relaţiile comerciale cu distribuitorul local – plata în avans a combustibilului. În perioada imediat următoare, vom transmite distribuitorului un draft de contract şi sperăm ca până la sfârşitul lunii să îl avem parafat.

Vă informez că în această perioadă, pentru a optimiza activitatea societăţii Electrocentrale, în sensul reducerii cheltuielilor, am desfăşurat o noua etapă de disponibilizări colective pentru 56 de persoane, numărul salariaţilor CET ajungând la 266 de angajaţi, după această măsură. Reamintesc că în sezonul cald, angajaţii Electrocentrale şi-au desfăşurat activitatea în regim de aşteptare, lucrând, săptămânal, trei zile din cinci. Pentru optimizarea costurilor generate de menţinerea în funcţiune a sistemului centralizat de termoficare, recomand ca şi distribuitorul local, Calorgal, să ia în calcul astfel de măsuri”, a anunţat pe Facebook administratorul special al Electrocentrale Galaţi, Sinan Mustafa.

În acelaşi timp, Ionuţ Pucheanu postează următorul mesaj: ”Proiectul privind acordarea ajutoarelor financiare către cetăţenii oraşului pentru achiziţionarea unui sistem alternativ de producere a apei calde şi căldurii continuă. Până acum au fost depuse 4698 de dosare în acest sens şi s-au făcut plăţi către 1062 de beneficiari.  Îi încurajez pe toţi cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să aibă încredere în acest proiect, să îşi depună dosarele şi astfel să devină independenţi. Totodată aş vrea să îi asigur pe toţi cei care vor rămâne în continuare captivi în sistemul centralizat de termoficare că facem toate demersurile necesare pentru ca în această iarnă să aibă apă caldă şi căldură”.Rămâne ca cei doi să mai promită că apa caldă şi căldura vor veni tot pe Facebook.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*