Călatorii şi şoferii de maxi-taxi

Şoferii de maxi-taxi nu s-au întâlnit niciodată cu civilizaţia şi nici cu biletele de călătorie. Transportă pasageri ca şi cum ar căra  saci de cartofi.

Cu toate că regulametul prevede ca şoferii de maxi-taxi să aiba legitimaţia la vedere şi să fie îmbracati în cămaşă, cravată şi sacou, ei preferă imbrăcămintea lejeră compusă din pantaloni scurţi si tricou, desi la angajare au citit prevederile vestimentare din fişa postului.

Mulţi şoferi nu respectă călătorii din microbuzele pe care le conduc şi se cred regii şoselelor.Majoritatea fumează în timp ce conduce,vorbeşte la telefon,nu dă bilete călătorilor şi ca să aibă mai mulţi pasageri în maşina nu mai tine cont de gropile de pe străzi şi mai face şi întrecere cu ceilalţi şoferi.

În cazul în care vreun călător nu a primit biletul de la şofer are tot dreptul să-l ceară.

“În ceea ce priveşte problema biletelor de maxi-taxi, trebuie să acţionăm şi în sensul educării călătorului, care are obligaţia de a solicita bilet atunci când şoferul uită sau nu are de gând să-i dea. Dacă un control urcă în maxitaxi, nu doar şoferul este cel care va trebui să răspundă, ci şi călătorii care nu pot prezenta biletul”, a declarat consilierul local Hristache Bogatu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Şoferilor, filiala Galaţi.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*