„Bonnie & Clyde”. DIICOT a trimis în judecată o filieră de 47 de traficanți de droguri condusă de un cuplu din Galați

DIICOT Galați i-a trimis în judecată pe inculpaţii Dan Radu Mirea și Cristina Sorina Trandafir și pe alți 45 de inculpați care făceau parte din gruparea de contrabandă cu droguri de mare risc pe care cei doi o organizaseră. Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Galați, cei 47 fiind acuzați de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, toate infracțiunile fiind săvârșite în formă continuată.

Luau marijuana de la Varna, cu 35 lei/gramul  și o vindeau la Galați, Brăila și Constanța, cu 70 lei/gramul

Ancheta DIICOT a fost demarată după ce procurorii au primit o sesizare în care se spunea că, începând cu luna septembrie 2016, Dan Radu Mirea și Cristina Sorina Trandafir, ambii din Galați, și-au pus la punct o mică afacere, cumpărând marijuana din Bulgaria, la preţul de 35 de lei/gramul și vânzând-o la Galați, Brăila, Constanța și Călărași, la tariful practicat în România, de 70 lei/gramul.

Ca să asigure succesul afacerii, cei doi concubini au pus bazele unei reţele de distribuţie a drogurilor, formată pe baza relaţiilor mai vechi pe care le aveau cu persoane care se drogau, reţea creată atât în scopul finanţării achiziţiei de marijuana de pe teritoriul Bulgariei, cât şi pentru distribuţia ulterioară a acesteia. Practic, de la unii dintre clienți luau banii înainte, ca să aibă cu ce să cumpere marijuana.

„În acest mod, inculpaţii au pus bazele unei adevărate „întreprinderi” infracţionale de comerţ, minuţios organizată pentru a asigura toate ciclurile economice şi financiare necesare funcţionării acesteia, respectiv finanţarea activităţii, achiziţionarea şi revânzarea bunurilor ce făceau parte din obiectul de activitate, precum şi obţinerea profitului infracţional.

Astfel, finanţarea achiziţiilor de droguri se realiza în mare parte prin folosirea sumelor de bani puse la dispoziţia lor  de mai multe persoane, de pe raza municipiilor Constanţa, Galaţi şi Călăraşi, care se aprovizionau cu marijuana de la inculpaţi, pe care ulterior o revindeau către propriile reţele de consumatori”, se spune în comunicatul DIICOT Galați.

Cum funcționa filiera

Ca mod de lucru, înaintea fiecărei deplasări pe teritoriul Bulgariei, Radu Mirea îi contacta pe dealerii din reţea, pentru ca aceştia să-i trimită sumele de bani necesare cumpărării cantităţilor de marijuana pe care voiau să le cumpere. Dealerii îi trimiteau banii lui Mirea prin sistemul de transfer monetar „Westaco”, al OMV Petrom, dar și prin viramente în contul bancar pe care Mirea îl deschisese la Banca Transilvania pe numele bunicului său, imobilizat la pat, internat într-un azil de bătrâni.

După încasarea sumelor de bani de la dealeri şi consumatorii din reţeaua proprie, Radu Mirea și Cristina Trandafir mergeau în Bulgaria, la Varna,  unde cumpărau marijuana de la o persoană neidentificată. Cantitatea de marijuana era transportată în borcane de sticlă de 800 de grame, învelite în folie de celofan.

Cei doi se întorceau în țară în aceeaşi zi și imediat ce intrau în țară îi contactau pe dealerii care contribuiseră financiar la achiziţia drogurilor, pentru ca aceştia să se deplaseze la locuinţa lor din Galați pentru a-și primi cantitatea de marijuana ce le revenea.

Din materialul probator administrat în cauză, procurorii au stabilit că în perioada septembrie 2016 – martie 2017, Radu Mirea și Cristina Trandafir s-au deplasat la „shopping” în Bulgaria de cel puţin 15  ori, introducând în ţară o cantitate de cel puţin 1.100 de grame de marijuana, din care 105 grame au fost găsite la domiciliul conjugal, în două borcane sticlă de 800 de grame învelite în folie de celofan.

Gruparea avea dealeri la Galați și la Constanța

Rețeaua celor doi „Bonnie & Clyde” din Galați, era o organizație de tip piramidal. Procurorii au identificat pe următorii dealeri şi consumatori:

– dealeri din municipiul Galaţi – inculpaţii Tăbăcaru Horia Alexandru și Dumitrașcu Radu Constantin,

– dealeri din municipiul Constanţa – inculpații Cantaragiu Andrei, Harcotă Cosmin Antonio, Lăptucă Alexandru Bogdan și Timoc Aurelian Adrian,

– consumatori din municipiul Constanţa –  inculpaţii Rusu Ionuţ, Armeanu Sorin, Boulean Marian Robert şi Gorgan Vladimir Eugen,

– consumatori din municipiul Călăraşi – inculpaţii Popescu Cătălin Gelu și Paraschiv Elena Claudia.

La nivelul inferior lucrau 10 sub-dealeri

În ceea ce priveşte reţeaua de sub-deleari care achiziţionau marijuana, procurorii DIICOT au stabilit în urma cercetărilor că în filiera lui Radu Mirea și a Cristinei Trandafir lucrau peste 10 sub-dealeri, fiind dezvoltată pe raza judeţelor Constanţa şi Galaţi, respectiv în zonele în care inculpaţii îşi formaseră un cerc de cunoştinţe din rândurile consumatorilor de droguri, pe care ulterior i-au atras în activitatea rețelei.

Din eșalonul „sub-dealeri” făceau parte Horia Alexandru Tăbăcaru  și Radu Constantin Dumitrașcu, ambii din Galați și Cantaragiu Andrei, Harcotă Cosmin Antonio, Lăptucă Alexandru Bogdan şi Timoc Aurelian Adrian, din Constanţa.

Toți şi-au dezvoltat propriile reţele de distribuţie, alcătuite din numeroşi consumatori, în general persoane cu o vârstă fragedă, de până în 25 de ani, printre care şi foarte mulți minori, cu vârste începând de la 15 ani, elevi ai unor licee din municipiile Galaţi şi Brăila.

La Brăila, marijuana era vândută elevilor de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”

Cei doi sub-dealeri din Galați, Horia Alexandru Tăbăcaru  și Radu Constantin Dumitrașcu, pe lângă propriul cerc de consumatori din Galați, și-au dezvoltat o rețea de distribuție a drogurilor și la Brăila, pe fondul deselor deplasări făcute de Tăbăcaru la Brăila, întrucât acesta era jucător al echipei locale de baschet „Cuza Sport”. Cei mai mulți dintre consumatorii din Brăila erau minori, elevi ai Colegiului Național „Nicolae Bălcescu”.

Pentru vinderea marijuanei la Brăila, Tăbăcaru și Dumitrașcu racolaseră și un sub-distribuitor, pe Albert Georgian Venardi, elev la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*