Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean s-au închinat la moaştele Sfântului Nectarie

Gălăţenii care sunt internaţi în secţiile Spitalului Clinic Județean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” au avut prilejul de a s închina la moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, numit şi Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, îndeosebi de cancer, care s-au săvârșit pentru cei care s-au închinat cu credință sfintelor sale moaște.

Sfintele moaşte au fost purtate prin saloanele spitalului de preoţii care oficiază la capelele din instituţiile sociale gălăţene şi care au organizat la Capela Spitalului Clinic Județean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” întrunirea preoţilor capelani care activează în instituţiile sociale.

Întrunirea a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în Capela Spitalului Judeţean de către un sobor de preoţi, în prezenţa cadrelor medicale şi a multor credincioşi. În cadrul întâlnirii preoţilor capelani au fost discutate probleme specifice privind activitatea desfăşurată de către preoţii din slujirea socială, au fost făcute propuneri pentru activităţile desfăşurate în perioada următoare şi a fost ales un coordonator al preoţilor capelani. Tema întrunirii a fost „Mărturisirea dreptei credinţe şi mărturii despre cei ce au suferit în penitenciarele româneşti în timpul comunismului”.

În continuare, moaştele Sfântului Ierarh Nectarie au fost purtate în procesiune la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă, care-l are ca ocrotitor pe Sfântul Andrei, Apostolul românilor.

Lucrarea Bisericii prin preoţi – doctori ai sufletelor – a chemat la rugăciune, în jurul sfintelor moaşte, o mulţime de credincioşi bolnavi, internaţi în secţiile Spitalului Judeţean, precum şi cadre medicale.

După ce credincioşii s-au închinat cu evlavie la sfintele moaşte şi au fost unşi cu untdelemn sfinţit, preoţii, purtând pe braţe odoarele sfinte au vizitat bolnavii din spital, în saloanele şi la paturile lor, aducându-le alinare în suferinţă şi oferindu-le câte o iconiţă cu chipul Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*