Bilanţ SEMIMARATON 2015: 11 cauze susţinute şi peste 15.000 lei

Bilanţ SEMIMARATON 2015: 11 cauze susţinute şi peste 15.000 lei Duminică, 13 septembrie 2015 a fost o zi specială pentru mulţi gălăţeni dedicaţi filantropiei sau cu spirit civic. Trei evenimente importante, de amploare, au încercat să pună comunitatea în mişcare prin reunirea sub o cauză socială, medicală sau pur şi simplu pentru îmbunătăţirea vieţii în comunitate: începând de sâmbătă, ora 12.00, Gabriel Drăghici a înotat 24 ore încontinuu pentru Evelina Ştefania, micuţa care suferă de mucoviscidoză (citeşte mai multe AICI), dimineaţa de duminică a adus la START 250 de alergători amatori sau profesionişti pentru a susţine una dintre cele 11 cauze ale ONG-urilor din comunitatea locală (vezi mai multe AICI), după-amiaza  caldă aducând pe faleză biciclişti gălăţeni pregătiţi de MAREA BICICLEALĂ, care au pedalat pentru Spitalul de Copii.

Aşadar, 13 septembrie 2015: SEMIMARATON Galaţi, ediţia a II-a – 11 cauze, 2 ore de alergare, 4 probe, 250 de alergători şi 15.000 lei strânse.  

Din numărul total de participanţi, 62 au înfruntat extenuantul semimaraton. Primii trei clasaţi au fost: Ştefan Popa (01:20:58), Marian Sandu Iulian (01:26:57) şi Florin Mârza (01:26:58).

Plătind taxele de înscriere (70 lei pentru semimaraton, 50 de lei/persoană pentru ştafetă, 50 lei pentru cros şi 30 de lei pentru cursa populară) sau atrăgând sponsorizări, alergătorii au sprijinit proiectele unor organizaţii nonguvernamentale locale. Cauzele propuse de ONG-uri pot fi studiate pe platforma semimaraton.fundatiacomunitaragalati.ro.

“În total, SemiMaratonul Galaţi 2015 a generat peste 15.000 de lei pentru proiectele propuse de ONG-uri, reiese din primul bilanţ. În următoarele zile, după ce vom contabiliza şi sumele colectate astăzi, în ziua evenimentului, vom şti suma totală care va fi direcţionată către ONG-uri. Din această sumă, noi, organizatorii SemiMaratonului Galaţi, reţinem 10%, conform convenţiei”, declară Cristi Ochiu, de la Grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Galaţi (organizatorul evenimentului). “Le mulţumim pentru încredere tuturor participanţilor, fie ei ONG-uri, alergători sau sponsori”, adaugă Ochiu.

Alergătorii au fost răsplătiţi cu medalii şi cupe, dar și cu premii în bani sau în produse. Astfel, primii clasaţi la categoriile semimaraton, ştafetă şi cros, precum și patru dintre alegătorii cursei populare au primit câte o tabletă oferită de RCS&RDS. Au mai oferit premii AVON (produse cosmetice), EliteGym (abonamente la sală), InterBeauty (abonamente la salon), Radio Bună Ziua Galați (tricouri) și ETC Trucks – partener IVECO (premii în bani). Valoarea totală a premiilor oferite a fost de 9.000 de lei.

S-au implicat: Primăria Municipiului Galați, Serviciul Public Ecosal, Poliția Rutieră, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Asociaţia Judeţeană de Atletism, precum şi ONG-urilor UVSAR şi Asociaţia Education&Support Sphere

Prima ediție a SemiMaratonului Galați, desfășurată pe 12 octombrie 2014, a reunit 300 de participanți, care au alergat pentru 11 cauze propuse de 10 ONG-uri locale, adunând în total puțin peste 20.000 de lei.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*