Baroana Emma Nicholson, în vizită la Galați, la sfârșitul acestei săptămâni

unnamed-16-300x168

Fostul raportor al Parlamentului European pentru România, Emma Harriet Nicholson, Baronesa de Winterbourne, se va afla la Galați, la sfârșitul acestei săptămâni, în calitate de președintă a Asociației Children’s High Level Group.

Emma Nicholson va veni la Galați cu ocazia organizării unui concurs de dans, manifestare tradițională din cadrul programului Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC). Este vorba despre  ediția a VIII-a a Festivalului Național de Dans „Împreună pentru viitor”, care se va desfășura în perioada 29 – 31 mai.

La festival s-au înscris 21 de echipaje din 8 zone ale țării, adică aproximativ 300 de elevi și de cadre didactice însoțitoare. Sâmbătă, 30 mai, în intervalul orar 8.30 – 9.45, tinerii vor participa la o paradă pe traseul cuprins între Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” – Grădina Publică – Teatrul Muzical „Nae Leonard”, iar de la ora 10.00, ei vor urca pe scena Muzicalului, pentru a-și etala talentele.

Concursul este inițiat de Ministerul Educației și Cercetării Ștințifice și se adresează unităților de învățământ care desfășoară activități în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. Specific festivalului este faptul că fiecare echipă este formată în mod egal din elevi voluntari proveniți din unități de învățământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC și elevi beneficiari, adică elevi cu cerințe educaționale speciale.

Activitățile din cadrul SNAC urmăresc să ofere oportunități și șanse egale tuturor copiilor, beneficiari direcți fiind copiii cu dizabilități, copiii cu dificultăți de învățare și adaptare școlară și socială, persoanele din categorii vulnerabile.

La manifestarea de la Galați ar putea participa și ministerul Educației, Sorin Câmpeanu, dar au fost invitați și reprezentanți ai oficialităților locale și ai ONG-urilor din Galați, se anunță într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Galați. Tot sâmbătă, Baroana Emma Nicholson va susține, de altfel, și o conferință de presă, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Baroana Emma Nicholson: „Important este că în România schimbările se fac în direcţia cea bună”

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*