În luna martie, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa şi Asociaţia Culturală SpectacolArt, organizează un turneu cu spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de P. I. Ceaikovski. Turneul se derulează doar în trei orașe din Moldova, printre care și Galațiul,
Așa cum aflăm dintr-un comunicat de presă trimis redacției, la Galați, spectacolul se va juca luni, 9 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. În aceeași săptămână, baletul va mai fi pus în scenă la Bacău, la Teatrul „Radu Beligan” și la Iași, la Teatrul „Luceafărul”. Prețul biletului pentru reprezentația de la Galați este 60 de lei (nu există reduceri pentru studenți sau pentru alte categorii de public) și au fost deja puse în vânzare la casieria Teatrului Muzical, după cum am aflat de la organizatori.
„Dorim să demonstrăm ceea ce am demonstrat şi pe marile scene din lume, că suntem profesionişti. Și sperăm că vom impresiona şi publicul din ţară prin acest spectacol reprezentativ”, spune prim-solistul Horațiu Cherecheş, punctând faptul că face parte dintr-o companie-reper în arta coregrafică românească.
Din distribuție fac parte: prim-soliști Eliza Maxim și Otilia Ganea pentru rolurile Odette-Odille, Horațiu Cherecheș și Sergiu Dan în rolurile Siegfried și Rotbart. Spectacolul se bucură de coregrafia maestrului Mihai Babușka, asistat de Corina Dumitrescu și Monica Cherecheș și de scenografia semnată Adriana Urmuzescu.
Despre Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa
În 2004, Opera, Ansamblul de Balet Clasic și Contemporan „Fantasio” și Filarmonica „Marea Neagră” din Constanța au fost reorganizate sub denumirea de Teatru Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
După 1978, când a înființat Ansamblul de Balet Clasic și Contemporan „Fantasio”, nucleul Companiei de balet de astăzi, se poate afirma că Oleg Danovski și trupa sa de la Constanța au devenit un fenomen cultural național. Repertoriul vast, multiplu și echilibrat, cu accentul pus pe capodopere originale, cuprinde baletul clasic, neoclasic și contemporan.
Înființată în 1979 din inițiativa dirijorului și pedagogului Paul Staicu, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Marea Neagră” a cucerit un prestigios renume național și internațional, fiind considerată una dintre cele mai bune orchestre simfonice din estul Europei. Activitatea concertistică concretizată în peste 60 de manifestări simfonice, vocal-simfonice și camerale pe parcursul unei singure stagiuni, cuprinde un repertoriu format din capodopere ale istoriei muzicii universale și naționale, de la baroc la contemporaneitate.
Foto: www.tnobconstanta.ro