„Bacalaureat 2017”. După contestații, promovabilitatea a depășit 80%

După soluționarea celor 1.198 de contestaţii procentul de promovabilitate la examenul de „Bacalaureat 2017” în rețeaua școlară din județul Galați a crescut de la 79,59% la 80,48%, fiind înregistrat un record prin depășirea „barierei” de 80% promovabilitate. Creșterea procentului a fost determinată de faptul că recorectarea lucrărilor le-a adus medii peste 6.00 și implicit promovarea examenului unui număr de 30 de absolvenți  care inițial fuseseră declarați „respinși”.

S-a mărit și numărul bacalaureaților „de 10”, de la 3 la 4. În urma recorectării, a crescut la 10 și media lui Adrian Sandu, absolvent al Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Galați, el alăturându-se celorlalte trei performere, Anca Guțu, , Alina Cristea și Cătălina Coman, toate trei absolvente ale Colegiului Național „Vasile Alecsandri”.

După contestații a crescut de la 2 la 3 și numărul liceelor cu promovabilitate 100%, Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, cu 212 promovați din 212 înscriși și Colegiul Național „Costache Negri”, cu  toți cei 176 de absolvenți declarați „admiși”, adăugându-se și Colegiul Național „Al. I. Cuza”, care la contestații a mai câștigat un „admis”, promovând Bacalaureatul toți cei 140 de absolvenți înscriși la examen.

La Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” au promovat 180 din cei 182 de înscriși, iar la Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci au promovat examenul 176 din cei 179 de absolvenți înscriși.

Recorectarea tezelor nu a schimbat cu nimic situația de la Liceul Tehnologic „Hortensia Papadat Bengescu” din Lieşti, unde niciunul din cei 5 absolvenți înscriși nu au promovat examenul. Cu promovabilitate 0%, e foarte posibil ca liceul din Ivești să fie desființat.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*