Au trecut vremurile în care Durbacă punea „vaselină pe clanță”. Liberalii din PNL Galați au ușa deschisă la ALDE

Au trecut vremurile în care Durbacă punea „vaselină pe clanță”. Liberalii din PNL Galați au ușa deschisă la ALDEÎntrebat dacă liberalii din PNL Galați care sunt nemulțumiți de rezultatele recentelor alegeri interne ar fi primiți în Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), partid condus de fostul președinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu, președintele Organizației ALDE Galați, Cristian Dima, a declarat că aceștia sunt bineveniți, cum au fost tot timpul, numai că o perioadă aceștia nu puteau identifica organizația de la Galați a ALDE ca fiind una liberală din cauza prezenței deputatului Eugen Durbacă.

 Dima a explicat situația ceva mai plastic, afirmând că Durbacă „a pus vaselină pe clanță”.

 „Astăzi, când vorbim, ușa Organizației ALDE Galați le este deschisă liberalilor care respectă valorile liberale și drepturile și libertățile cetățenești. Așa cum a fost permanent, numai că oamenii au simțit că clanța e dată cu vaselină și le aluneca mâna de pe clanță, nu reușeau să deschidă ușa. Acum feroneria a fost înlocuită, iar vaselina am transferat-o pe balamale”, a spus Dima.

 După fuziunea cu PDL, PNL a părăsit Alianța Liberalilor Europeni (ALDE) și a trecut la Partidul Popular European (PPE), din care făcea parte PDL înainte de fuziune, astfel PNL devenind partid creștin democrat.

Atunci, pe fondul neînțelegerilor din partid, o parte dintre membrii PNL, conduși de Călin Popescu Tăriceanu, au părăsit PNL și au fondat Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), care este membru al Alianței Liberalilor Europeni. Potrivit lui Cristian Dima, ALDE este singurul partid liberal din România.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*