Au fost depuse listele. PSD mizează pe 2 mandate de senatori și 5 de deputați, iar PNL vrea un senator și 3 deputați

Au fost depuse listele. PSD mizează pe 2 mandate de senatori și 5 de deputați, iar PNL vrea un senator și 3 deputațiPrincipalele partide au depus astăzi la Biroul Electoral de Circumscripţie listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie.

PSD: „Ținta noastră vizează două mandate de senatori și 5 mandate de deputați”

Listele PSD au fost depus de președintele executiv al PSD Galați, Costel Fotea, care a fost însoțit de candidații pentru Senat și Camera Deputaților.

Pe primele două locuri ale listei PSD pentru Senat se află senatorul Daniel Butunoi, urmat de senatorul Nicolae Marin. Pe locul 3 se află preşedintele Senatului Universităţii Dunărea de Jos, Lucian Georgescu.

Pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor, locul 1 este ocupat de deputatul Viorel Ştefan, urmat de fostul viceprimar Florin Popa, președintele Organizației Municipale PSD Galați, urmat pe locul 3 de deputatul Lucreţia Roşca, iar pe locul 4 fostul preşedinte al CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.

Pe locul 5 al listei se află președintele TSD Galaţi, Marius Mărgărit, fost subsecretar de stat la Ministerul Transporturilor, iar pe locul 6 se află deputatul Laura Marin.

„Avem o listă formată din profesionişti, echilibrată, în care se regăsesc actuali parlamentari, persoane din administraţia locală, tineri, femei. Este o echipă unită care va reprezenta cu cinste cetăţenii judeţului Galaţi”, a declarat preşedintele executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea.

În ceea ce privește obiectivul pe care și l-au propus social-democrații gălățeni, deputatul Viorel Ștefan a spus că se mizează pe un procent de 45%: „Ținta noastră vizează două mandate de senatori și 5 mandate de deputați”, a spus Viorel Ștefan.

PNL: Dobre vrea un mandat de senator și 3 de deputați

Și liderii PNL Galați au depus astăzi listele, acestea fiind prezentate de liderul PNL Galați, Victor Dobre, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe lista PNL pentru Camera Deputaților, pe primul loc este deputatul Victor Dobre, urmat pe locul 2 de Nicușor Ciumacenco, iar pe locul 3 de deputatul George Scarlat. Pe locul 4 este primarul din Barcea, Constantin Zamfir, pe 5 consilierul județean Ion Ștefan, iar pe locul 6 e profesorul Ion Cordoneanu, consilier municipal.

La Senat,  pe primul loc al listei se află consilierul municipal George Stângă, urmat pe locul 2 de consilierul județean Valentin Radu.

Oferta PNL este mult mai slabă decât la alte alegeri parlamentare. Pe listele PNL se află nu mai puțin de 8 aleși locali, care deși au primit un mandat de la cei care i-a votat la locale ca să fie primari sau consilieri acum candidează și pentru un mandat de parlamentar. Aceștia sunt primarii PNL din Barcea, Matca, Costache Negri  și Ghidigeni, consilierii municipali Nicușor Ciumacenco și George Stângă (ambii pe locuri eligibile) și consilierii județeni Ion Ștefan și Valentin Radu.

În ce privește scorul pe care mizează liberalii, liderul PNL Galați, Victor Dobre, speră să obțină un mandat de senator și 3 mandate de senatori. „La locale, am avut la Consiliul Județean 25% și ne propunem undeva spre 30%. Asta ar însemna probabil un senator și 3 deputați”, a spus Dobre.

ALDE: Durbacă vrea 2 deputați și un senator

Lista ALDE pentru Camera Deputaților îl are pe primul loc pe senatorul Eugen Durbacă, urmat pe locul doi de directorul Transurb, Genica Totolici. Pe primul al listei ALDE pentru Senat se află consilierul municipal Cristian Dima, liderul grupului liberalilor reformatori din ALDE Galați.

Recent, liderul ALDE Galați a declarat că obiectivul organizației este ca la alegerile din decembrie să obțină un mandat de senator și două mandate de deputați.

Obiectivul PRU: un scor de 10%

Pe lista Partidului România Unită (PRU) pentru Camera Deputaţilor, pe primul loc se află senatorul Gheorghe Saghian, 66 ani, urmat de Anca Răvoiu, farmacistă. Pe lista PRU pentru Senat, pe primul loc se află avocatul Horia Zanopol, în vârstă de 35 de ani.

„Ne dorim un scor de 10%, adică un mandat de deputat şi un senator la redistribuire”, a declarat senatorul Gheorghe Saghian în ceea ce privește scorul pe care speră să îl obțină.

La PMP: Cristache locul 1 la Cameră, Marius Stan locul 1 la Senat

Pe lista PMP pentru Camera Deputaților locul 1 este ocupat de liderul organizației, Cătălin Cristache. La Senat, pe primul loc se află Marius Stan.

Liderii PMP ar putea obține un scor care să le permită doar obținerea unui mandat de deputat.

PRM: Marin Costel candidează pentru un mandat de deputat

Pe la Biroul Electoral de Circumscripție a trecut astăzi și fostul director de la Apă Canal SA, care își va depune candidatura din partea PRM pentru obținerea unui mandat de deputat.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*