Atac dur al primarului la adresa prefectului. „Să facă rost de banii pentru încălzirea de la iarnă”, spune Pucheanu

Atac dur al primarului la adresa prefectului. „Să facă rost de banii pentru încălzirea de la iarnă”, spune PucheanuPrimarul Ionuț Pucheanu a explicat într-o conferință de presă motivele pentru care a solicitat premierului Sorin Grindeanu demiterea prefectului Gabriel Panaitescu.

Evident, motivul acestei solicitări constă în faptul că, joi, prefectul Panaitescu a atacat la contencios administrativ Hotărârea nr 157/12.04.2017 a Consiliului Municipal (CLM) Galați, cerând astfel Tribunalului Galați anularea hotărârii prin care consilierii aprobaseră suspendarea pe termen nederminat a funcționării sistemului de încălzire centralizată.

Primarul este nemulțumit că prefectul nu a încercat să aibă un dialog cu privire la viciile legislative din textul hotărârii adoptate de CLM:

„Dacă într-adevăr avea ceva de spus legat de această hotărâre, avea opțiunea să ne fi chemat la o discuție, ca de la prefect la primar. Din păcate, a ales instanța. Ba, mai mult de atât, populația care citește și observă o astfel de atitudine cred că este aruncată într-un mic haos. Nu mai înțelege ce se întâmplă.

Citeşte şi:

Încălzirea la iarnă devine nesigură, după ce Prefectura a atacat în contencios hotărârea de suspendare a termoficării

Sistemul de încălzire centralizată se închide. Cei care vor să își instaleze centrale vor primi câte 3.000 lei

Dumnealui vorbește extrem de lejer despre ce înseamnă termie la Galați și de ceea ce ar trebui, în condițiile în care privește lucrurile dintr-o vilă de pe Arcașilor, de la căldură. Din păcate lucrurile, aici, în oraș, la cei care nu suntem atât de norocoși în viață, se văd puțin altfel.

Atunci când noi discutam problema termiei la Galați, deși era prezent la ședință, eu nu l-am auzit opinând, nu l-am auzit să spună ”opriți-vă, sunteți în totală eroare, nu e bine ce faceți. Vă dau eu o idee, preluată de la colegul meu din Prefectură”.

Ceea ce nu a înțeles domnul prefect este că problema termiei la Galați nu este o problemă politică. E o problemă a gălățenilor. Este o problemă pe care noi, cei care am fost votați, trebuie să o rezolvăm. Ceea ce face în momentul de față domnul prefect ne costă pe noi, gălățenii, milioane de euro. Milioane care nu se vor regăsi, de nici un fel, în proiectele de dezvoltare ale Galațiului. Decizia și hotărârile pripite ale domnului prefect ne aruncă în urmă. Nu voi sta cu mâna în sân doar pentru a fi prins cu mâna într-o menghină politică”, a declarat Ionuț Pucheanu.

Atac dur: „prefect PNL-ist, dar cu o blană de tehnocrat trasă deasupra”

Primarul Galațiului nu a ocolit cuvintele dure, acuzându-l pe prefect că de fapt ar face jocul PNL-ului, aluzia vizând faptul că Gabriel Panaitescu a mai fost numit prefect în 2008, la propunerea lui Victor Dobre:

„Acest prefect PNL-ist, dar cu o blană de tehnocrat trasă deasupra, se erijează în consilier local, în instanță supremă a Consiliului Municipal. Consilierii locali au decis sistarea acestui sistem de furnizare. Consilierii locali sunt reprezentanții gălățenilor. Tot gălățenii au decis să mai facă un efort și să îi ajute și pe cei mai puțin bogați, care nu își permit o centrală de apartament sau alt sistem de încălzire”, a spus Ionuț Pucheanu, care a mai sugerat că ar putea exista o legătură între cererea Prefecturii de a fi anulată Hotărârea 157/12.04.2017 și faptul că cei patru consilieri PNL prezenți la ședința CLM de pe 12 aprilie s-au opus aprobării hotărârii 157.

„Nu în ultimul rând, mă gândesc, văzând cum a votat PNL-ul această hotărâre și văzând cât zbucium este între membrii PNL, dacă nu cumva scurgerea asta imensă de bani le profita tocmai lor? Mă întreb și eu, ca omul. Când văd că te pui de-a curmezișul și toate vin dintr-o singură direcție, mă întreb, oare le profita sau nu?”, a întrebat Pucheanu.

Primarul Pucheanu îi cere prefectului Panaitescu „să facă rost de banii pentru încălzirea de la iarnă”

Primarul și-a continuat atacul cerându-i prefectului să vină cu soluții pentru rezolvarea problemei încălzirii centralizate în iarna viitoare și nu în ultimul rând „să facă rost de banii pentru încălzirea de la iarnă”:

„Dacă domnul prefect consideră că e oportună o astfel de atitudine din partea dumnealui, îl provoc să iasă public și să ne spună cum ne vom încălzi totuși la iarnă, cum vom recupera toate datoriile care vor fi înregistrate și cum îi protejăm pe cei săraci, care nu vor avea nici cu ce să-și plătească căldura și nici nu vor avea ce să pună în loc. Cum protejăm pe cei bun-platnici. Și nu în ultimul rând, de unde luăm banii pentru toate astea.

Cred că domnul prefect ar trebui să părăsescă scena sau, dacă își dorește atât de tare să rămână, să rămână, dar să facă rost de banii pentru încălzirea de la iarnă”, a mai spus primarul.

 În acest context, Pucheanu a amintit de banii dați de primărie pentru acoperirea pierderilor înregistrate de sistemul de termoficare în ultimii doi ani, adică 48 de milioane în 2015 și 58 de milioane de lei în 2016.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*