Arca lui Noe. Top 10 hotărâri de anul nou pentru animalul tău (și pentru tine). Obiectivele nu sunt doar pentru oameni

Începutul unui nou an poate semnala un nou început și pentru animalele de companie care au nevoie de o schimbare în rutina lor. Spre exemplu, cu peste 50% din animalele de companie din SUA clasificate ca supraponderali, nu există niciun moment mai bun pentru ca proprietarii să se angajeze pentru o nouă dietă și regim de exerciții pentru animalele lor de companie. Aveți nevoie de mai multe idei? Iată zece rezoluții pentru a face anul acesta cel mai sănătos an al animalului tău!

# 10 Măsurați alimentele animalelor dumneavoastră de companie de fiecare dată!

Mulți proprietari măsoară din ochi consumul alimentar zilnic la animalele de companie și toarnă fără masură într-un castron, un  obicei care duce la suprasolicitare digestivă și câștig în greutate. Este important să utilizați un pahar de măsurare gradat pentru a vă asigura că animalul dumneavoastră nu consumă mai multe calorii decât este necesar. Regulile recomandate pentru hrănire controlată sunt un moment  bun pentru a începe să îți dai seama cât de multă hrană ia Rx (sau Kitty) și de câtă are nevoie într-adevăr. Animalele mai bătrâne și cele care au fost sterilizate au de obicei nevoie de energie mai puțină decât animalele tinere, intacte sexual.

# 9 Alegeți o dietă adecvată vârstei

Animalele de companie, crescând, au cerințe nutriționale foarte specifice pentru a se asigura că trupurile lor cresc sănătoase și puternice. De exemplu, unele animale de companie senior pot avea cerințe de energie mai scăzute, dar au alte probleme medicale cum ar fi boala degenerativă articulară care poate fi ajutată cu dieta adecvată. Alegerea unei diete adaptate în mod special stadiului vieții animalului dumneavoastră este o modalitate excelentă de a le menține sănătatea optimă.

# 8 Încercați o activitate nouă cu animalul dumneavoastră de companie

De la locul de joacă la drumeții, pentru a face o plimbare pe câmp sau în pădure, pentru proprietarul unui câine este mai ușor ca oricând să-și încorporeze animalul într-o nouă rutină de exerciții. Este o modalitate foarte bună de a vă lega, vă va scoate pe  ambii din casă și atât proprietarul, cât și animalul de companie vor beneficia de recompensele unei activități fizice sănătoase. Grupurile de întâlniri sunt o modalitate excelentă de a găsi proprietari de animale asemănătoare pentru a vă alătura și în exercițiul dumneavoastră!

# 7 Incorporați (mai mult) timpul de joc în rutina dumneavoastră

 Pisicile iubesc fiorul de a urmări o jucărie cu laser. Doar să nu-i spuneți că este exercițiu! Jucăriile care declanșează instinctul de pradă al unei pisici sunt o modalitate foarte bună de a le scoate de pe canapea și de a se angaja într-o mică activitate aerobă. Experimentați  pentru a vedea ce se întâmplă cu pisica dumneavoastră – în plus față de lasere, jucării catnip, bile cu creion și copaci care sunt deja sunt favoritele felinelor. Chiar și o cutie de carton poate deveni o peșteră noua si misterioasa care satisface dorința unei pisici pentru un loc de a se ascunde.

# 6 Faceți vizite la medicul veterinary

 Examinările anuale efectuate de medicul veterinar reprezintă o componentă cheie a îngrijirii preventive bune. Multe afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, artrita sau obezitatea, sunt frecvente la animalele îmbătrânite și sunt mult mai ușor de gestionat atunci când sunt detectate în stadiile incipiente ale procesului bolii. Vizitele la domiciliu sunt, de asemenea, momentul perfect pentru a cere sfaturi, pentru a vă actualiza hrana pentru animalele de companie sau pentru a obține o opinie de specialitate cu privire la orice probleme de comportament care ar putea afecta legătura cu animalul dumneavoastră.

# 5 Îngrijiți zilnic părul și blana animalului

Periajul pentru animalele de companie servește mai multor scopuri. Îndepărtează excesul de fire de păr de pe blană, reducând depunerea neplacută pe care o găsiți pe haine și mobilier. Ajută la distribuirea uleiurilor de pe piele la blană, menținând stratul strălucitor și sănătos. În cele din urmă, îngrijirea zilnică este o activitate de atașare care îi demonstrează animalului dumneavoastră de companie cât de mult îi iubiți, îngrijindu-l într-o manieră foarte liniștitoare.

# 4 Practicați bune obiceiuri de igienă orală cu animalul dumneavoastră

Îndepărtarea zilnică a murdariei acumulate este cea mai bună modalitate de a păstra dinții sănătoși și de a îndepărta  tartrul și placa  – pur și simplu asigurați-vă că utilizați o pastă de dinți destinată câinilor și pisicilor. Aditivii de apă, dietele dentare și tratamentele destinate reducerii tartrului pot fi, de asemenea, un instrument util în menținerea curățării dinților. Și chiar și cu toate aceste trucuri, curățarea obișnuită de către un medic veterinar licențiat reprezintă cea mai bună modalitate de a menține acele albe perle în formă de vârf ai animalului dumneavoastră de companie.

# 3 Învățați un câine vechi un nou truc, o noua joacă

Studiile arată că stimularea mentală poate contribui la reducerea deteriorării cognitive a animalelor îmbătrânite. Cu alte cuvinte, menținerea activă a creierului animalului vostru senior poate fi mai sănătoasă! Predarea noilor trucuri pentru animalele de companie și practicarea celor pe care ei deja le cunosc reprezintă o modalitate excelentă de a face acești neuroni să tragă. Puzzle-urile, care obligă un animal de companie să gândească pentru a fi recompensat cu un tratament, sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a păstra mintea unui animal de companie angajat.

# 2 Actualizați datele de identificare a animalelor de companie

De-a lungul unui an, se pot schimba multe lucruri – oamenii se mută, obțin numere de telefon noi și uită să-și actualizeze etichetele pentru animalele de companie. Adesea își amintesc doar o dată ce animalul de companie se pierde. Dacă oricare dintre informațiile dvs. de contact s-a schimbat în 2017, nu așteptați – actualizați-le etichetele și informațiile microcipului astăzi! Este cel mai bun mod de a vă asigura că un animal de companie pierdut își face drumul în siguranță în casă.

# 1 Luați în considerare si găzduirea pe o perioada deteminată a unui animal

Crezi că vrei un nou animal de companie, dar nu ești 100% sigur că e potrivit pentru tine? Încearcă să fii în prima fază doar întreținător , nu proprietar. Multe adăposturi și salvări de animale au nevoie de locuințe iubitoare pentru a asigura condiții de viață sigure și temporare pentru animalele de companie. Este modalitatea perfectă de a testa apele proprietarilor de animale de companie fără angajamentul pe tot parcursul vieții, deoarece găzduiți pur și simplu un animal de companie în timp ce așteaptă casa lor pentru totdeauna. Cine știe? Această casă ar putea deveni a ta.

Cornel Gingărașu, medic veterinar

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*