Arca lui Noe. Primul ajutor în intoxicații la câine după ingestia unor substanțe periculoase pentru sănătate

Arca lui Noe. Primul ajutor în intoxicații la câine după ingestia unor substanțe periculoase pentru sănătatePentru a-i induce voma puteți încerca acasă, dar cum se știe există un risc mic de aspirație a conținutului stomacal. Puteți încerca vărsatul câinelui dumneavoastră utilizând peroxid de hydrogen 3 %. Dați 2 lingurițe pe greutatea corporală de 4.5 kilograme greutate. Dacă, să presupunmem, câinele cântărește 14 kg, puteți da 3 lingurițe, cantitate care reprezintă o lingură.

Există 2 moduri de a face acest lucru:

METODA UNU

Se toarnă pe gât, cu o sticluța sau seringă fără ac. Pentru a face acest lucru, îngenuncheați pe podea, țineți câinele între genunchi, îndreptați-i nasul spre tavan, deschideți-i gura și turnați rapid doza întreagă în fundul gurii. Puteți repeta această operațiune după 10 minute dacă nu a vărsat încă.

Doctorii americani consideră că utilizarea unei sticluțe e metoda cea mai eficientă!

METODA A DOUA

Dacă nu puteți să administrați pe cale orală așa cum este descris mai sus, puteți utiliza următoarea metodă:

  1. Se administrează după ce câinele a mâncat puțin, pentru că este mai probabil să vomite cu niște alimente în stomac.
  2. Câinii vor consuma mai ușor peroxidul dacă îl amestecați în proporții 50%-50% cu lapte sau înghețată. Și această metodă este la fel de eficientă.
  3. Câinii au mai multe șanse de a vomita dacă după ce au primit peroxid de hidrogen fac mișcare, așa jucați-vă cu mingea, faceți o plimbare, alergați în sus și în jos pe scări, deoarece mișcarea sporește efectul.
  4. Verificați întotdeauna data de expirare a peroxidului. Dacă este mai vechi, nu are un efect foarte bun.

De asemenea, puteți repeta în 10 minute dacă nu a vărsat încă, dar nu trebuie să o faceți de mai mult de două ori. Marea majoritate a câinilor vor vomita cu asta!

Este util să procedați astfel în cazul în care consumă ciocolată, medicamente nepotrivite, substanțe toxice sau gumă fără zahăr care conține xilitol.

Dr Cornel Gingărașu, medic veterinar

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*