Arca lui Noe. Polioencefalomielita la pisici

Polioencefalomielita este o meningoencefalomielită non-supurativă (inflamația non-drenaj a materiei cenușii a creierului și a măduvei spinării). Această afecțiune cauzează degenerarea nervului și demielinizarea (degenerarea tecii care înconjoară nervul) a neuronilor din măduva toracică (partea superioară a spatelui). Leziunile pot fi observate și în măduva spinării cervicale (gât), în măduva spinării lombare (partea inferioară a spatelui), în brainstem (baza creierului) și în cerebrum (cea mai mare parte a creierului).

Simptome și tipuri

– Ataxia: necoordonarea cronică, progresivă a membrelor posterioare sau a celor patru membre

– Parapareză: slăbiciune în corpul inferior

convulsii

– Tremurul capului

Cauze

Polioencefalomielita este o infecție virală, cel mai probabil răspândită prin mucusul din nas și gură. Se suspectează că este cauzată de virusul Borna, o infecție a țesutului cerebral care afectează mai multe populații de mamifere, dar acest lucru nu este dovedit. Cauza acestei boli are o istorie mult documentată, dar originea ei este, în general, necunoscută.

Diagnostic

Medicul dumneavostră veterinar va efectua un examen fizic complet asupra pisicii, inclusiv un profil sanguin chimic, o analiză a urinei și un panou de electroliți pentru a exclude sau a confirma alte boli. Medicul poate lua, de asemenea, o probă de lichid cefalorahidian (CSF) pentru analiza celulară de laborator.

Va trebui să oferiți o istorie amănunțită a sănătății animalului de companie, care duce la apariția simptomelor.

Tratament

Terapia cu steroizi poate reduce inflamația și îmbunătăți semnele clinice, cel puțin temporar.

Condiții de viață și management

Există foarte puține informații despre această boală. Din păcate, ceea ce se știe este că este o boală progresivă cu un prognostic slab. Cele mai multe animale cu această boală vor trebui să fie eutanasiate, deoarece simptomele se vor agrava.

A consemnat dr. Cornel Gingarasu, medic veterinar

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*