Aproximativ 1.000 de gălăţeni au protestat pe străzile oraşului: „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”

Numărul gălăţenilor care au participat la protestul antiguvernamental „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!” a fost unul peste aşteptări. Dacă la ora 18.00, ora anunţată pentru începerea protestului, se adunaseră pe platoul din faţa Prefecturii aproximativ 150 de persoane, după două ore protestau în coloană pe străzile Domnească şi Brăilei aproximativ 1.000 de persoane.

Gălăţenii care s-au adunat la Prefectură purtau pancarte pe care scria „Vrem legi pentru popor, nu pentru tagma hoţilor”, „Oamenii CCR-ului, sclavii PSD-ului”, „Rezist” şi banere pe care erau inscripţii precum „Susţinem DNA” şi „Pe noi ne manipulează conştiinţa”. Au fost scandate lozinci ca „Jos labele de pe justiţie” , „Kovesi, nu uita Galațiu-i de partea ta”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Guvern de secretare şi nulităţi penale” şi „Liviu Dragnea şi ai lui, puşcăriaşii neamului”.

La ora 19.00 protestarii au ocupat carosabilul străzii Domnească şi circulaţia a fost întreruptă. La puţim timp după aceea, manifestanţii au plecat în coloană pe strada Domnească şi strada Brăilei, în faţa coloanei fiind un baner pe care scria pe care scria „Rezist” şi un altul pe care scria „Susţinem DNA”. Foarte mulţi gălăţeni s-au alăturat coloanei celor câteva sute de protestari, probabil că şi după ce au văzut la ştirile TV amploarea protestelor organizate în toată ţara, ajungându-se la aproximativ 1.000 de participanţi la protest.

De la intersecţia din zona Palatului Justiţiei, coloana şi-a continuat deplasarea spre Inelul de Rocadă, dar numărul participanţilor la protest s-a diminuat.

Motivele protestului „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”, proiectul de modificare a Legilor Justiţiei

Pe contul de facebook al evenimentului, “Galaţiul nostru”, au fost postate principalele motive ale acestui protest:

„Duminică ne strângem din nou la Prefectură.

Motivele ?

  1. Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen.

Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției.

Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă.

Nu suntem singuri în această luptă.

De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi.

Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția.

  1. Luni, Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.

Urmează votul in Senat.

Astaînseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta romanilor şi îi va reprezenta pe aceştia.

Haide şi tu la întalnirea noastră, a celor care nu se simt hoți şi nici nu vor să fie reprezentați de unii”.

Au ieşit în stradă 30.000 de români

La protestele organizate în ţară au participat 30.000 de persoane, 15.000 de manifestanţi participând la protestul de la Bucureşti. Au mai fost organizate proteste la Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Craiova, Târgu Mureş, Iaşi, Constanţa, Oradea, Rădăuţi, Focşani sau Târgu Ocna.

Au protestat şi românii din diaspora, fiind organizate ieşiri în stradă la Londra, Berlin, Zurich, Roma şi Paris.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*