Antreprenoriat şi implicare socială: Premiul I în Competiţia „Starurile comunităţii”

 Antreprenoriat şi implicare socială: Premiul I în Competiţia „Starurile comunităţii”După cum scriam acum câteva zile, două proiecte din Galaţi au fost premiate de Metro în Competiţia „Staturile comunităţii” (vezi mai multe detalii AICI).

Astăzi vom spune povestea care a impresionat juriul competiţiei, care a ocupat primul loc şi a câştigat premiul de 30.000 lei.

Este vorba despre antreprenoriat şi responsabilitate socială. Aşadar o alăturare nefirească pentru societatea în care trăim, dar extrem de importantă pentru evoluţia unei societăţi în general.

Softmagazin SRL în parteneriat cu Fundația Cuvântul Întrupat a pus de trei ani bazele unei acţiuni caritabile pentru copiii vulnerabili ai comunităţii din Tudor Vladimirescu. Datorită investiţiilor făcute de Softmagazin SRL prin administrator Adrian Buhai, dar şi datorită implicării şi dedicării de care dau dovadă partenerii lor de la Fundaţia Cuvântul Întrupat, câteva zeci de copii au beneficiat şi beneficiază de sprijin prin primirea lor în centrul din Tudor Vladimirescu. Practic, firma susține financiar costurile proiectului, iar fundația se ocupă efectiv de derularea sa.

Copiii avuţi în grijă merg la școlile din sat și vin în fiecare zi la Centru pentru a primi sprijin: sunt îndrumați la teme, citesc, se spală, iau o gustare de prânz (hrană rece), se joacă, învață să folosească calculatorul. Uneori merg în excursii, iar vară participă la o tabără de o săptămână la munte. Mai important decât orice altceva este că acolo copiii au parte de o oază de liniște și de siguranță, acolo se simt iubiți și apreciați.

 Schimbare prin implicare

Gabriela are 15 ani, a terminat clasa a VIII-a, iar în această toamnă a început liceul, chiar dacă nimeni din familie nu o susține în acest sens. Are doi frați mai mari care au abandonat cursurile gimnaziale. Părinții sunt alcoolici și uneori muncesc cu ziua.

Mediul familial de fiecare zi nu este unul tocmai potrivit pentru un copil, iar adesea singura masă din zi este gustarea pe care o primește la fundație.

Astăzi, Gabriela este sprijinită prin serviciul social inițiat în sat. De asemenea, acolo sunt primiţi şi alți 13 copii care au nevoie de susținere pentru a continua școala și pentru a avea o îngrijire mai bună.

De comuna Tudor Vladimirescu, aflată la 40 de kilometri de municipiul Galați, familia lui Adrian Buhai este legată prin părinții soției care locuiesc acolo. Dându-şi seama că în sat sunt multe familii vulnerabile, afectate de sărăcie sau cu părinți care consumă abuziv alcool, familia Buhai a înțeles că cei mai afectați sunt copiii, pentru că părinții nu reușesc să mai aibă grijă de ei așa cum ar trebui.

În 2009, Softmagazin SRL în Galați a cumpărat în sat o casă modestă, cu scopul precis de a-i sprijini, cumva, pe copiii de acolo. O parte din profitul / impozitul pe profit al firmei este investit acolo. În 2012 au fost primiţi acolo primii cinci copii.

Fundația Cuvântul Întrupat din Galați, cu o experiență de peste 14 ani în lucrul cu copiii și familiile vulnerabile, este partenerul celor de la Softmagazin şi sunt şi cei care se ocupă efectiv de serviciul social din Tudor Vladimirescu. Acum sunt 14 copii și adolescenți, cu vârste de la 7 la 17 ani. Toți merg la școlile din sat și fiecare dintre ei are o istorie de viață tulburătoare.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*