Anchetă a Parchetului Judecătoriei Tecuci în cazul copilului asfixiat după ce a înghițit un bob de porumb

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi au demarat anchete în cazul unui copil de un an și opt luni care a decedat după ce a înghițit un bob de porumb care i-a provocat afixierea. Procurorii și inspectorii DGASPC vor să stabilească în ce condiții s-a produs asfixierea copilului și dacă în acest caz se poate vorbi de o neglijență a părinților.

Luni seara, copilul a fost adus în stare gravă de la Tecuci la Spitalul Clinic de Pediatrie „Sfântul Ioan” din Galaţi. Copilul avea o insuficienţă respiratorie acută şi în ciuda manevrelor de resuscitare medicii nu au putut decât să constate decesul.

„Este vorba despre un copil, de un an şi opt luni, dintr-o familie din Tecuci, adus luni la Spitalul din Galaţi, care a decedat în urma aspiraţiei unui corp străin. Din câte am înţeles, este vorba despre un bob de porumb care i-a provocat asfixierea. Noi ţinem legătură cu Serviciul de Asistenţă Socială Tecuci, cu Poliţia Tecuci şi Spitalul de Copii. Am demarat o anchetă cu privire la acest eveniment să vedem dacă a fost vorba despre neglijenţă, intenţie sau doar despre un eveniment nefericit. În familia respectivă mai există un copil de 15 ani. În funcţie de mersul anchetei vom stabili măsurile legale”,  a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza.

În acest caz s-au autosesizat și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*