Anchetă a DNA în dosarul alegerilor locale din 2012 în județul Galați. Este vizat fostul prefect Cătălin Bocăneanu

unnamedÎn decembrie, procurorii DNA Galați au început cercetările în dosarul alegerilor locale din 2012 în județul Galați. Ancheta procurorilor anticorupție vizează, la acest moment, modul în care au fost numiți președinții secțiilor de votare la alegerile care au avut loc pe 10 iunie 2012 de cel care era prefect de Galați la vremea aceea, Emanoil Cătălin Bocăneanu, în prezent cercetat pentru comiterea mai multor fapte de corupție.

Deputatul PDL Mircea Toader a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că înainte de Anul Nou a fost invitat la audierile de la DNA Galați, după ce în 2012, în calitate de președinte al PDL Galați a depus o plângere penală prin care îl acuza pe fostul prefect Cătălin Emanoil Bocăneanu de încălcarea legii la numirea președinților secțiilor de votare:

„În sfârșit, văd că se reiau cercetările în cazul infracțiunilor de la alegerile din 2012. Au început din nou cercetările cu privire la abuzurile fostului prefect Cătălin Emanoil Bocăneanu. Noi am făcut o plângere penală în 2012 cu privire la modul în care a încălcat legea alegerilor locale, respectiv prevederile referitoare la președinții și vicepreședinții secțiilor de votare, care trebuiau să fi propuși de către primari.

Atunci noi am făcut o întreagă documentație, atenționare, am făcut plângeri la toate forurile, inclusiv o plângere penală pe numele lui Bocăneanu, care nu a respectat legea, nu a ținut cont de propunerile făcute de primarii din comune și a pus pe cine i-au cerut alții. Legea spune să pună pe cine propune primarul și dacă nu are primarul propuneri propune el dintre juriști. Dar el a făcut taman invers.

Ni s-au cerut documente, le strângem în continuare. La câte belele mai are domnul Bocăneanu, mai vine una. Dar trebuie să înțeleagă fiecare că legea trebuie respectată, că nu se știe niciodată cum se întoarce roata istoriei”, a declarat Mircea Toader.

„Am fost chemat la DNA și am spus: mă documentez și vă aduc datele”, a mai adăugat Toader.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*