Amenzi pentru comercianții care ocupă ilegal trotuarele

De la începutul sezonului estival, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au efectuat o serie de controale la agenţii economici care ocupă trotuarele cu terase sezoniere, vitrine frigorifice, maşinuţe oscilante, sau ambalaje, fără să dețină autorizație și fără achitarea taxelor legale.

Au fost controlați un număr de 275 agenţi economici. În urma acestor acțiuni de control, au fost întocmite 218 procese verbale de  constatare a contravenţiilor, fiind aplicate 224 de amenzi, în valoare totală de 196.140 lei.

Controalele Poliției Locale au avut și un caracter preventiv, sancţiunile aplicate având o cuantumul minim. La viitoarele controale, vor fi aplicate amenzi mai mari.

Citeşte şi:

Ȋnghețată și baloane, jucării și sucuri ȋn parcurile pentru copii. Cât este legal și cât moral ȋn aceste mici afaceri?

Cu privire la desfășurarea actelor de comerț pe domeniul public fără respectarea reglementărilor legale, cei care recurg la astfel de practici riscă sancțiuni contravenționale în baza prevederilor Hotărării ne 307/2006 a Consiliului Municipal, iar ca măsură suplimentară se poate ajunge la confiscarea bunurilor , potrivit Legii nr 12/1990.

De la începutul anului, Poliția Locală a aplicat 469 de sancțiuni contravenționale pentru comerț stradal neautorizat, conform Hotărârii nr 79/2002 a Consiliului Municipal.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

One Comment

  1. obreja valerica says:

    In tiglina 3 complex Siretul ,masinele parcate pe trotuare,daca vrei sa duci gunoiul trebuie sa iesi in strada n ai loc pe trotuar,la blocul B11 ,SC 5toti indivizi si individe care nu stau la acea scara si bloc se aduna,nimeni nu i vede,telefoane s au dat,seara este ceva de groaza ,mizeria care o face ,seara de seara ,deranjul ,tipete ,urlete,as pune o intrebare ,politia locala are program numai pe timp de zi,de nu se vad toate astea,poate cineva ia masuri.

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*