Amenzi de mii de lei pentru branșamente ilegale la rețeaua de canalizare

Polițiștii locali au declanșat o serie de controale cu privire la modul în care sunt construite unele racorduri la rețelele de canalizare și aplicat amenzi de mii de lei proprietarilor unor imobile din zona Tunelului CFR, care nu dețineau nici avizul Apă Canal SA, nici autorizații de construire sau proiecte, racordându-și ilegal locuițele la rețeaua de canalizare.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Protecție a Mediului și Disciplina în Construcții au întreprins o acțiune amplă în zona străzilor Cerului, Tazlăului și Lăcrămioarei, unde existau sesizări că o parte a proprietarilor de imobile deversează ape uzate pe domeniul public, fiind totodată executate branșamente ilegale la rețelele de utilități publice.

Pe timpul controalelor au fost verificate un număr de nouă imobile și s-au constatat și aplicat un număr de nouă sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.400 lei, pentru deversare de ape menajere de orice fel pe domeniul public, în conformitate cu prevederile HCL 307/2006 (art. 8 lit. d). Totodată  prin procesele verbale de constatare, polițiștii locali le-au adus la cunoștință locatarilor din zonă faptul că au obligația de a înceta să mai deverseze ape uzate pe domeniul public”, se spune în comunicatul Poliției Locale Galați.

Pe timpul verificărilor polițiștii locali au urmărit modul în care sunt gestionate apele uzate provenite din gospodării, existența autorizațiilor de construire, respectarea prevederilor documentațiilor tehnice, existența avizelor emise de societatea care are în administrare rețeaua de apă și canalizare.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*