Ambasadorul Belarusului, Andrei Grimkievich, a venit la Galați pentru a discuta despre dezvoltarea colaborării

Ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei Grimkievich, s-a aflat miercuri, 4.10.2017, în vizită oficială la Galați, pentru a evalua împreună cu reprezentanții administrației locale oportunitățile de dezvoltare a relațiilor economice bilaterale. Înaltul demnitar s-a întâlnit la Prefectura Galați cu subprefectul Mihai Manoliu, vicepreședintele CJ Galați, Gigel Istudor și cu primarul Ionuț Pucheanu.

Ambasadorul Andrei Grimkievich a declarat la finalul întrevederii că România este în primele opt ţări cu care Belarus are relaţii economice și că în țara noastră există reprezentanţe a numeroase companii din Belarus care produc şi asamblează tractoare şi care comercializează camioane, autobuze, TIR-uri, cauciucuri, echipamente și materiale de construcţii.

„România este a opta ţară din Europa cu care Belarus realizează schimburi economice. În România există reprezentanţi ai numeroase companii din Belarus care produc şi asamblează tractoare şi care comercializează camioane, autobuze, TIR-uri, cauciucuri, materiale de construcţii, echipamente pentru drumuri şi infrastructură, produse chimice, dar potenţialul economic al celor două ţări este mult mai mare. Ideea noastră este că România ar putea deveni pentru Belarus o poartă către UE şi invers, Belarus ar putea deveni pentru România o poartă pentru piaţa Euro-Asia”, a declarat Andrei Grimkievich.

Primarul Ionuţ Pucheanu i-a vorbit ambasadorului despre posibilitatea realizării în Zona Liberă Galaţi a unei fabrici de asamblat tractoare. „Tocmai pentru că domnul ambasador a prezentat punctele forte ale Belarus, cred că aici, la Galaţi, ar putea fi o poartă de acces a produselor fabricate în Belarus şi de ce nu o eventuală investiţie într-o fabrică de asamblare a tractoarelor aşa cum cândva a existat o idee de genul acesta. L-am rugat pe domnul ambasador să ia în considerare ideea cu potenţialii investitori, poate că Zona Liberă Galaţi s-ar preta unei astfel de dezvoltări”, a spus primarul Galațiului.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*