„Alimentează-te pentru succes” la Biblioteca Franceză Eugène Ionesco cu nutriţionistul Gabriel Cocu

 „Alimentează-te pentru succes” cu Biblioteca Franceză Eugène Ionesco și nutriţionistul Gabriel Cocu Biblioteca Franceză Eugène Ionesco din Galaţi (str. Basarabiei nr. 14), împreună cu nutriţionistul și antrenorul de fitness Gabriel Cocu și Auchan Galaţi, lansează campania ALIMENTEAZA-TE PENTRU SUCCES. Nutriţionistul Gabriel Cocu va face prezentari la sediul bibliotecii având ca temă alimentaţia sănătoasă și rolul mișcării. Publicul ţintă: elevii de gimnaziu și de liceu.

Prima prezentare va avea loc vineri, 31 martie, la ora 11.30, pentru elevii claselor a 7-a A si a 7-a B de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri. Copiii vor primi fructe din partea Auchan Galaţi și câte un exemplar al cărţii „Alimentează-te pentru succes… încă din adolescenţă”, autor Gabriel Cocu, și vor afla care sunt variantele pentru un mic dejun sănătos și pentru o gustare sănătoasă la școală. Campania va continua cu prezentari la sediul bibliotecii la care vor fi invitaţi să participe elevi de la diverse școli și licee din Galaţi. Diriginţii interesaţi pot afla detalii la numărul de telefon 0745157367.

De unde a pornit ideea campaniei? De-a lungul celor 16 ani de activitate am avut ocazia să interacţionez cu cititori de toate vârstele, mare parte din ei fiind elevi și părinţi ai acestora. În urma discuţiilor cu ei, dar și din experienţa mea de părinte, am constatat că oboseala și starea de apatie a elevilor nu apar doar din cauza orelor târzii de culcare sau/și a programului școlar încărcat, ci și din cauza meselor neregulate și a alimentelor pe care le oferim copiilor. Cauzele sunt multiple: programul prea încărcat, care duce la pierderea tradiţiei meselor la ore fixe în familie, lipsa timpului pentru a prepara mese sănătoase, și alegerea unor solutii rapide dar care nu ajută decât să potolească foamea, fără a aduce nutrienţii necesari. De multe ori, deși în familie se încearcă respectarea orelor de masă și se prepară alimente sănătoase, copilul refuză ceea ce se ofera și recurge la șantaje emoţionale la care uneori părinţii, dar mai ales bunicii cedează cu ușurinţă. Din păcate, consecinţele alimentaţiei sunt evidente: chiar și la copiii care nu par a avea probleme evidente apar oboseala, nervozitatea și lipsa de concentrare.

În urma discutiilor cu nutriţionistul și antrenorul de fitness Gabriel Cocu, dar și cu părinţii, despre această situaţie, am ajuns la concluzia că o astfel de campanie ar fi binevenită, deoarece, de multe ori, părinţii sau cei din familia apropiată nu reușesc să aibă aceeași influenţă asupra copiilor ca o persoana din exterior. De asemenea, și noi, ca părinţi, avem nevoie să fim puţin ajutaţi în eforturile noastre de a le oferi copiilor o alimentaţie pentru succes, așa cum o spune și titlul campaniei noastre.

A consemnat Dorina Moisă, director Biblioteca Franceză Eugène Ionesco, Galaţi

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*