Aglomerație estivală la vămile de la Prut. La ieșirea din țară se așteaptă 30 de minute, la „intrare” 50 de minute

Începerea perioadei concediilor aglomerează și vămile de la Prut, în special pe sensul de trecere din Republica Moldova spre România, pentru că este în creştere numărul basarabenilor care merg să își petreacă vacanțele pe litoralul românesc sau bulgăresc, în Deltă, la munte sau în Europa.

Potrivit aplicației „Trafic Online” de pe site-ul Poliției de Frontieră din România, la ieșirea din țară către Republica Moldova, timpii de aștepare sunt de 10-15 minute. La Vama Galați-Rutier de la Giurgiulești se lucrează cu câte 4 benzi pentru „intrare” și pentru „ieșire” din țară, timpii de așteptare fiind de 15 minute. La Vama Oancea, se lucrează cu câte 3 benzi, timpii de așteptare fiind de 10 minute.

Prin aplicația Poliției de Frontieră din România, lucrurile se văd exagerat de optimist, pentru că știm bine că nici în extrasezon nu scăpăm numai cu 10-15 minute de așteptare pe oricare din sensuri.

De pe cealălalt mal al Prutului situația din vămi se vede mai realist. Potrivit site-ului „Timpul.md”, al celui mai important cotidian care apare la Chișinău, Poliția de Frontieră din Republica Moldova „informează că la ora actuală sunt puncte de trecere cu circulația îngreunată din cauza traficului intensificat, unde media timpului de așteptare depășește 50 de minute”.

Luni, 10 iulie, la ora 17.00, potrivit datelor Poliției de Frontieră din Republica Moldova, la Punctul de trecere Giurgiulești – Galați, pe sensul de ieșire din Republica Moldova spre România, erau cozi de câte 10 autoturisme pe fiecare arteră din vamă, media timpului de așteptare fiind de 50 de minute.

Pe sensul de trecere din România spre Republica Moldova, erau cozi de 8 autoturisme, media timpului de așteptare fiind de 30 de minute.

 

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*