Aeroportul Galați-Brăila ar putea fi construit la Focșani. Președintele PSD Vrancea a lansat ideea

Revine în atenția opiniei publice povestea aeroportului de la Galați – Brăila, începută în urmă cu 15 ani, când exista doar un proiect de construire a aeroportului la Vădeni de către firma italiană FIN.CO.GE.RO S.p.a., dar nu s-a materializat din cauză că investitorului nu i-a fost pus la dispoziție terenul de către Consiliul Județean Brăila.

Acum, ideea construirii aeroportului regional pentru Brăila, Galați și Focșani, este lansată de președintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, care în discursul rostit sâmbătă la Congresul PSD, a vorbit şi despre aeroportul care ar trebui să se construiască în regiunea Brăila-Galaţi-Vrancea.

„Când am spus că vreau să fac cu colegii şi cetăţenii aeroport la Focşani, unii au spus că sunt nebun. Astăzi vă spun că vreau cu toată forţa pentru aglomeraţia urbană Brăila – Galaţi – Vrancea un aeroport.

Vreau să înţelegem că România şi Bucureştiul trebuie să îşi plătească datoria faţă de Moldova de la 1859, pentru că atunci când s-a negociat, Bucureştiul şi-a luat angajamente majore. Sper să ne ţinem de cuvânt şi să-i dăm Moldovei ceea ce merită: un aeroport şi autostrada Moldova”, a spus Oprişan.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

4 Comments

 1. Bacăul, Iașiul și Suceava nu sunt în Moldova? Acolo sunt deja aeroporturi!
  Asta cu aeroportul la Focșani e de tot râsul, aeroportul va fi între Galați și Brăila (amplasament deja stabilit), iar Focșaniul va fi la aceeași distanță față de acest aeroport cum este acum față de aeroportul de la Bacăul!
  Populism ieftin !

 2. La una din sedintele PNL cica se vorbea de aeroport undeva intre Tudor Vladimirescu si Vamesu, pe ruta Galati – Tecuci. E loc berechet acolo si in plus distanta fata de Braila, Galati si Focsani e cam aceeasi. La Vadeni nu prea merge deoarece sunt niste linii electrice de inalta tensiune care nu prea se pot muta (costuri mari) iar lungimea pistei nu prea poate fi indeplinita si nici pozitionata corespunzator ca sa nu perturbi asezarile din zona. Deci, se pare ca localizarea noului aeroport in zona Tudor Vladimirescu este cea mai buna pentru toate orasele mentionate.

 3. Mihalcea Maria says:

  Speram sa se faca si la noi ca este atita poulatie ….Sa dea Domnul sa se indeplineasca

 4. Alexii mihaela says:

  De acord cu aeroport in Galati

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*