Accident grav la Filești. Şase persoane au ajuns la spital după ce un TIR a intrat într-un autobuz cu călători

Un accident grav s-a produs miercuri după-amiază pe șoseaua care face legătura între Galați și Filești pe sub podul căii ferate către triajul combinatului ArcelorMittal. Șoferul unui TIR nu a adaptat viteza la intrarea în curbă, a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens, de unde venea un autobuz al Transurb în care se aflau cinci pasageri și șoferul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin, TIR-ul se deplasa de la Galaţi spre Smârdan, iar „șoferul nu a redus viteza la intrarea în curbă şi a intrat pe contrasens, de unde venea un autobuz de călători, în urma impactului fiind rănite şase persoane”.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, a declarat că la locul accidentului s-au deplasat două autoutilitare ale Pompierilor, una de la „Descarcerare” și alta pentru stingerea unui eventual incendiu, dar şi mai multe ambulanţe de la Serviciul Județean de Ambulanță, care au transportat patru dintre persoanele rănite la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf Apostol Andrei”.

„Au fost şase persoane rănite, două de cod verde, iar patru persoane de cod galben. Cele patru persoane au fost transportate la spital, victimele având leziuni multiple, dar care nu le pun viaţa în pericol. Una dintre victime este şoferul autobuzului, pentru extragerea sa fiind folosite dotările echipajului de la Descarcerare”, a precizat Chiriţă.

Serviciul Poliţiei Rutiere Galați a demarat o anchetă pentru a stabili condițiile în care s-a produs accidentul.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*