A intrat în dotarea AFDJ prima pilotină maritimă construită din fonduri proprii

A intrat în dotarea AFDJ prima pilotină maritimă construită din fonduri propriiPrima navă pilotină maritimă a cărei construcție a fost finanțată din fondurile proprii ale Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați a fost sfințită marți, miercuri nava urmând să ajungă în Portul Sulina pentru a asigura transportul pe Marea Neagră, în rada Portului Sulina, a piloților de nave care vor pilota navele ce tranzitează Canalul Sulina către porturile Tulcea, Galați și Brăila.

Nava botezată „Irina” a fost sfințită de doi preoți, în cadrul unei ceremonii religioase desfășurate la cheu, ceremonie la care au participat angajații AFDJ.

Construirea pilotinei a costat peste 420.000 de euro. Nava are o lungime de 16,5 metri, lăţimea de 5 metri, un pescaj de 1,5 metri  și un deplasament de 47 de tone deadweight, fiind propulsată de două motoare care cumulează o putere de 720 CP.

„Este prima navă construită de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, din fondurile proprii după 1990. Este o mândrie. A fost construită la Constanţa şi a costat 420.000 euro, fără TVA. I-am întocmit toate documentele pentru navigaţie, azi o sfinţim ca să-i meargă bine, aşa se face, iar mâine va pleca la Sulina. Acolo va acţiona, de la Marea Neagră până în portul Sulina. Este destinată transportului piloţilor sau a altor persoane din Portul Sulina în Marea Neagră la bordul navelor care circulă pe Canalul Sulina”, a declarat Dorian Dumitru, directorul AFDJ Galaţi.

Nava „Irina” este cea de a şaptea de acest tip din dotarea AFDJ. Potrivit directorului Dorian Dumitru, în momentul de față AFDJ Galați mai are trei pilotine vechi ținute cu greu în exploatare, iar alte trei sunt în conservare, nemaifiind funcționale.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*