A fost tăiat un arțar canadian pentru ca un „cetățean” să își bage mașina în curte „drept”, fără să bracheze roțile

Confortul costă, cere sacrificii, pe care e mai bine să le suporte ceilalți. Zilele trecute, a fost pus la pământ cu drujbele un arțar canadian, un arbore falnic, plantat prin anii 70, pentru ca proprietarul imobilului de pe strada Morilor nr. 90 să își poată băga mașina în curte „drept”, fără să bracheze roțile.

Motivația este ridicolă, pentru că arborele cu pricina obtura foarte puțin zona porții și oricum în acea zonă de stradă nu ai cum să manevrezi o mașină spre curtea proprie fără să brachezi.

Operațiunea a fost realizată cu acte-n regulă, mai precis în baza unei recomandări a inginerului silvic care hotărăște dacă un arbore are scorburi, crengi uscate și în consecință este un pericol public și trebuie tăiat.

Inginerul silvic a hotărât că arțarul candian de pe Morilor 90 era „scorburos”, „găunos pe interior” și era un pericol pentru trecători și mașini.

Logic, când un gălățean depune la registratura primăriei o cerere în care solicită eliminarea unui arbore care – potrivit inginerului silvic special angajat – este pericol public, nimeni nu poate îndrăzni să ignore astfel de cerere, nici funcționarii din primărie, nici cei de la Gospodărire Urbană SRL. Așa că arborele a fost tăiat, iar un alt arțar, tot canadian, a fost toaletat (sever). Până aici totul e-n regulă.

„L-am tăiat fiindcă nu puteam să băgăm mașina în curte”

Aparent, a fost rezolvată o problemă a unui cetățean al Galațiului. Spun „aparent” pentru că de fapt problema cetățeanului era cu totul alta.

„L-am tăiat fiindcă nu puteam să băgăm mașina în curte”, a explicat mama proprietarului imobilului de pe Morilor 90. Este o explicație care spulberă întreaga poveste cu copacul „găunos” și recomandarea inginerului silvic.

De fapt, probabil că a fost o găselniță ca să fie ajutat omul să își bage mașina în curte „drept”, iar fotografiile demonstrează că niciunul dintre butucii tăiați nu era „scorburos”, nu avea găuri.

Dacă nu e scorbură, facem noi una!

Amuzant este ce s-a întâmplat după. Pentru că tăierea nejustificată a unui arbore a iscat vociferările vecinilor, cetățeanul de pe Morilor 90 a încercat să dovedească postum că arborele era „scorburos” și a pus mâna pe un levier și-un ciocan și a încercat să sculpteze pe urma de tulpină încă înrădăcinată în pământ un fel de scorbură.

A ieșit cam triunghiulară, rar s-au văzut în natură scorburi cu astfel de forme și fără acele pete maronii, specifice scorburilor, dar nici omul nostru nu-i vreun sculptor de profesie.

De fapt, s-a greșit adresa

 Tot pe strada Morilor, la 50-60 de metri distanță, în dreptul imobilului de la nr 108, chiar este o salcie care trebuie tăiată pentru că este cu adevărat și „scorburoasă” și „pericol public”.

Scorbura este vizibilă. Se observă că o parte a tulpinei este mai închisă la culoare, din cauza apei de ploaie care se scurge prin scorbură.

La furtuna din vara trecută, o parte din această salcie s-a rupt și a căzut pe carosabil blocând circulația.

Proprietarul imobilului de pe strada Morilor nr 108, Aurel Ene, a cerut de mai multe ori să fie tăiată și partea care a mai rămas din salcie, pentru că, dată fiind dimensiunea scorburii, e foarte posibil ca la următoarea furtună să se trezească cu salcia pe acoperiș (sau prin acoperiș).

Lui nu i s-a aprobat tăierea salciei și se poate spune că a avut puțin ghinion.

Dacă avea mașină și se plângea inginerului silvic că nu își poate băga mașina în curte „drept”, fără să bracheze roțile, poate că obținea un pic de înțelegere și dispoziția de tăiere a salciei, ca să nu se mai teamă că s-ar putea trezi cu salcia pe casă la fiecare rafală de vânt mai puternică.

 

 

 

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*