A fost relansată echipa de fotbal a Universității „Dunărea de Jos”. Noua CSU va evolua în Liga a IV-a

Este reluată tradiția fostei echipe de fotbal a Clubului Sportiv Universitar (CSU) Galaţi, care în 1976 juca finala Cupei României în compania Stelei şi evolua în cupele europene. CSU Galați a fost desființată în 1982, când a fuzionat cu FC Dunărea Galați. Acum, după 35 de ani, conducerea Universității „Dunărea de Jos” a luat decizia reînființării CSU Galaţi. Culorile clubului sunt alb-albastru, iar echipamentul de rezervă este roşu-albastru.

„Încercăm să reaprindem puțin pasiunea pentru fotbal în sportul universitar şi am reuşit, cu greu, să înfiinţăm Asociaţia Sportivă Universitatea Dunărea de Jos (ASUDJ), afiliată în Liga a IV-a, şi să jucăm din nou sub culorile alb-albastre ale universităţii, lucru care nu se mai întâmplă de 35 de ani la Galaţi. Vrem să arătăm că fotbalul se poate face corect, cinstit, doar pentru performanţă sportivă și pentru nimic altceva.

La acest moment, am înființat o asociație fără personalitate juridică. Urmează ca până în sezonul viitor să facem o asociație cu personalitate juridică. Am început antrenamentele”, a declarat prorectorul Ștefan Baltă.

Preşedinte și antrenor este Cătălin Savu, cadru didactic universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport, fost jucător, antrenor şi arbitru asistent în Liga I.

„Este un început greu, pentru că timpul a fost scurt de la momentul în care ne-am hotărât și până începe campionatul. Ideal ar fi să facem o echipă numai din studenți, dar la momentul actual nu a fost posibil, dar oricum 85% din echipă este formată din studenți. Avem un lot de 20 de jucători, media de vârstă este de 20 de ani şi vrem să respectăm motto-ul universităţii: tradiţie în performanţă. Obiectivul nostru nu este să promovăm din prima, ci să clădim un club puternic şi să facem o bază solidă. Vrem să facem şi un centru de copii şi juniori puternic. Primul pas a fost făcut: ne-am înscris în Liga a IV-a, am construit echipa”, a precizat Cătălin Savu.
Savu a adăugat că noua asociație sportivă este continuatoarea fostei echipe de fotbal CSU Galaţi:

„Noi continuăm tradiţia fostului club CSU Galaţi, care în 1976 juca finala Cupei României cu Steaua şi participa în cupele europene. El a dispărut prin fuziunea cu Dunărea Galaţi din anul 1982. Adevărata echipă o vom face din octombrie încolo, când vor veni studenţii din vacanţă. Vom organiza trialuri de selecţie, avem mulţi studenţi talentaţi. Sunt jucători şi din Republica Moldova, care vor veni şi pe care i-am remarcat la examene. Obiectivul nu este promovarea imediată, dar nu ne vom da deoparte dacă vom ajunge acolo”.

„Nu ai nevoie de foarte mulți bani ca să faci performanță dacă îi folosești doar pentru sport”

Finanţarea va fi asigurată de Universitate. „Nu am stabilit un buget, dar până acum s-au cheltuit peste 24.000 lei numai pe echipamente, mingi şi altele. Universitatea are cantină proprie, locuri de cazare, microbuzele Universităţii pentru deplasarea la meciurile de fotbal. Vom face deplasări și pentru meciurile de fotbal. Cam tot ce ne trebuie avem în curtea noastră. Nu avem un buget mare. Suntem o echipă săracă și se poate dovedi că nu ai nevoie de foarte mulți bani ca să faci performanță dacă îi folosești doar pentru sport”, a precizat prorectorul Baltă.

Antrenamentele se vor desfăşura pe stadionul Portul Roşu, care aparţine Universităţii, iar jocurile oficiale pe un alt teren nedesemnat încă. Conducerea Universităţii speră să refacă stadionul Portul Roşu, pe care juca CSU Galaţi, cu fonduri europene.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*