A fost închisă definitiv furnizarea apei calde. În aprilie, Calorgal a înregistrat pierderi de 3,2 milioane lei din furnizarea apei calde

DSCF5973Primarul Ionuț Pucheanu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că decizia de sistare a furnizării apei calde în sistem centralizat este definitivă, principalul motiv al luării acestei decizii fiind faptul că societatea locală de distribuție, Calorgal SA, risipește, lunar, bani publici, pe acoperirea pierderilor din rețeaua de termoficare. În aceste condiții, conducerea Calorgal a început procedurile de oprire a livrării apei calde menajere către populație.

Potrivit primarului, numai în luna aprilie, municipalitatea a înregistrat pierderi de 3,2 milioane lei în urma furnizării apei calde către populație, cetățenii achitând doar 400.000 lei din cele 3,6 milioane lei plătite de Primărie pentru prepararea și furnizarea apei calde menajere.

„Am primit rezultatele financiare pentru factura apei calde pe aprilie, unde Primăria înregistrează pierderi de 3,2 milioane lei. Doar pe o lună, în condițiile în care factura la apă a fost 3,6 milioane lei, prin Calorgal am reușit să facturăm de 400 de mii lei, restul de 3,2 milioane fiind trecute la pierderi. Dacă credeți că un oraș se poate dezvolta ducând niște bani în gaură neagră în permanență, înseamnă că rolul meu ar trebui să se închidă mai repede decât preconizam”, a spus Ionuț Pucheanu.

Potrivit datelor primăriei, în municipiul Galați există 36.000 de apartamente încă branșate la sistemul centralizat de furnizare a apei calde menajere și căldurii, din care circa 25.000 de apartamente ar fi locuite efectiv. De apă caldă menajeră mai beneficiau proprietarii a aproximativ 18.000 de apartamente.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*