A fost inaugurat primul Centru Medical de Permanență, la parterul blocului J4, de pe strada Drumul Viilor

Gălățenii nu vor mai fi nevoiți să meargă la Secția de Primire Urgențe de la Spitalul Județean pentru probleme medicale minore, cum ar fi tratarea unei răni superficiale sau pentru a li se face o injecție. Vor găsi deschisă ușa unui cabinet medical al cărui program este între orele 15.00 și 08.00 în zilele lucrătoare, în weekend și sărbători legale cabinetele fiind deschise 24 de ore din 24.

Înființarea centrelor medicale de permanență la Galați este un proiect care a mai fost încercat la București de fostul primar Sorin Oprescu. Primăria Galați a demarat înființarea în cartierele orașului a unor centre medicale de permanență pentru  a degreva Secția de primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf Apostol Andrei” de presiunea pacienților cu probleme de sănătate minore.

Luni a fost inaugurat primul Centru Medical de Permanență, situat în zona viaductului de la combinat, pe strada Drumul Viilor nr 14, la parterul blocului J4. Pentru înființarea acestuia, municipalitatea a alocat peste 180.000 de lei. Refacerea clădirii a costat 116.000 lei, iar dotările centrului au costat 65.000 de lei. Centrul de permanenţă are o suprafaţă de 66 de metri pătraţi.

„Menirea acestui centru este de a degreva Unitatea de Primiri Urgenţe, care deja este foarte aglomerată. Şi asta pentru că mulţi dintre pacienţii care ajung la UPU vin doar pentru un simplu tratament sau o injecţie. Totodată, dorim să aducem în interiorul cartierelor aceste centre pentru ca oamenii să poată primi rapid o consultaţie medicală sau un tratament, fără a fi nevoie să meargă la spital. Acest centru era necesar, într-o zonă relativ îmbătrânită a Galaţiului, unde oamenii nu se pot deplasa atât de uşor”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Cum va funcționa Centrul Medical de Permanență

Centrul de permanenţă pentru servicii medicale este înfiinţat şi organizat în baza Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare. Primăria va pune la dispoziţia Serviciului de Asistenţă Medicală şi fondurile necesare pentru plata serviciilor de curăţenie, pază şi a utilităţilor necesare funcţionării. Centrul de permanenţă reprezintă un mod particular de organizare a activităţii medicale în sistemul sanitar care va funcţiona în afara programului de activitate al celor aproximativ 122 de medici de familie din Galaţi care se află în raporturi contractuale cu CJAS Galaţi.

În echipele de gardă care vor asigura servicii în acest centru îşi vor desfăşura activitatea 19 medici de familie şi 7 asistenţi medicali.

Centrul va funcţiona în regim de gardă, în zilele lucrătoare, între orele 15.00 și 08.00, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, garda începe la ora 8.00 şi durează 24 de ore.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*