A fost inaugurat Cinema City: 8 săli de cinematograf, cu 1.383 de locuri. În fiecare săptămână vor fi 4-5 premiere

În sfârșit avem cinematograf mutiplex și la Galați, după vreo douăzeci de ani de promisiuni că cei ce conduc orașul fac tot ce este omenește posibil pentru a prelua de la RADEF măcar o parte din fostele cinematografe, după mulți ani în care gălățenii au făcut naveta pe dig la multiplexul din Brăila și la doi ani și jumătate de la protestul „Vrem cinematograf la Galați!”, organizat de Asociația „Galați, orașul meu” în martie 2015, când 1.400 de gălățeni au semnat petiția către primărie.

Tot Asociația „Galați, orașul meu” a venit și cu o rezolvare, găsind un om de afaceri dispus să investească în cinematograful de la Casa Sindicatelor, dar tot mai erau nemulțumiri, că nu e mutiplex.

După toate astea avem în sfârșit primul week-end pe care mii de gălățeni îl vor petrece la Cinema City, multiplexul inaugurat joi seara în noul corp de clădire cu care a fost extins Shopping City.

Vezi si: FOTOGALERIE: Shopping City Galaţi a deschis aripa nouă cu 50 de retaileri noi. Zara şi McDonald’s încă în discuţii

Cinema City Galați are 8 săli de cinematograf, dintre care șase sunt 3D, iar două 2D, cu un total de 1.383 de locuri. În toate sălile sunetul este digital. Investiția totală a fost în valoare de 6 milioane de euro și a fost asigurată Cinema City International și de Shopping City Galați.

Spectatorii au de unde alege, pentru că sunt proiectate simultan 3-4 filme. În cazurile unor filme cu aflux mare de spectatori, cum ar fi cazul „Star Wars”, pot avea loc proiecții simultane în mai multe săli, în funcție de numărul de spectatori. Spre exemplu, la multiplexul de la Budapesta „Star Wars” a fost proiectat simultan în zece săli.

În program sunt și filme românești, cum e cazul filmului „Hawaii” proiectat în aceste zile. Este regizat de Jesus del Cero și îi are în distribuție pe Dragoș Bucur, Andi Vasluianu, Rodica Lazăr și Cristina Flutur. Este o poveste despre cum să ajungi la o moștenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deținut în casă era motiv să-ți pierzi libertatea pe viață. „Hawaii” este un film de acțiune, despre dragoste, dar și despre bani cu care îți poți cumpăra dacă nu fericirea, măcar libertatea de a alege să fii nefericit.

În fiecare săptămână vor fi  4-5 premiere. În cursul săptămânii viitoare, este programată premiera filmului „Coco”, un film pentru copii, după care vor urma premiera filmului „Crimă în Orient Express” și „Jumanji”.

Programul proiecțiilor poate fi accesat pe site-ul www.cinemacity.ro.

Firma Cinema City este al doilea operator de cinematografe din Europa

Cinema City este pe piață de aproape 90 de ani, fiind înființată la Haifa, în  Israel, în anul 1930. În 1982 a înființat primul cinematograf multiplex  în Israel, în prezent deținând în Israel 104 ecrane în 11 cinematografe multiplex. În anii 90 și-a extins rețeaua de cinematografe în Europa, operând cinematografe multiplex în Marea Britanie, Finlanda, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România. În total, Cinema City deține un număr de 222 cinematografe, cu 2.207 de ecrane.

Pe lângă vânzarea de bilete și de concesiuni, compania generează venituri din distribuția de film, din publicitate și din proiecte imobiliare asociate afacerii cu cinematografe. În anul 2007, Cinema City International a realizat venituri de 161,3 milioane de euro.

 În 2014, Cinema City și-a unit forțele cu Cine World, devenind cel de-al doilea operator de cinematografe din Europa.

În 2016, cinematografele din rețeaua Cinema City International au avut 100 de milioane de spectatori.

În România, 25 de cinematografe multiplex, cu 41.000 de locuri

În 1997, Cinema City a deschis primul cinematograf multiplex în Europa de Est, la Budapesta, iar în 2007, tot pe 16 noiembrie, a deschis primul cinematograf în România, la Iași. În 2009 a fost deschis, la București, primul cinematograf megaplex, care include și o sală I-MAX, cu 398 de locuri. În 2015 a fost deschis și primul cinematograf 4dX din România.

În prezent, Cinema City are în România 25 de multiplexuri, cu 231 de săli de cinematograf, între care 4 săli 4dX și două săli I-MAX, cu un total de 41.000 de locuri.

În anul 2014, compania a vândut 5,9 milioane de bilete la cinematografele din România.

FOTO Vasile Caburgan

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*