26 DE STRĂINI intraţi ilegal în ţară, ÎN 24 DE ORE

În ultimele 24 de ore, în urma acţiunilor desfăşurate la nivel naţional, polițiștii de imigrări au depistat 26 de cetăţeni străini în situații ilegale, cu ședere ilegală sau desfășurând activități lucrative fără forme legale.

*Au fost emise 6 decizii de returnare, s-a dispus măsura luării în custodie publică în 4 cazuri şi au fost instituite 6 consemne de nepermitere a intrării în ţară.

* De asemenea, au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 60.000 de lei  reprezentanților societăților comerciale, pentru nerespectarea condițiilor privind angajarea cetățenilor străini.

In cadrul activităților întreprinse de către Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au fost depistați in doar 24 ore, în situații ilegale, cu ședere ilegală sau desfășurând activități lucrative fără forme legale,  26 de cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 57 de ani, din Republica Moldova, Turcia, Serbia, Afganistan, Pakistan, Filipine, Sierra Leone, Cuba, Nigeria, Egipt, Irak, Maroc.

La ieşirea din ţară, pe numele a 6 străini va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă între 3 luni și 5 ani.

Totodată, în urma controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 61.500 de lei reprezentanților firmelor, care nu au respectat condițiile privind angajarea cetățenilor străini, în conformitate cu prevederile OG nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, respectiv pentru primirea la muncă a cetățenilor străini fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța IGI asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*