25 noiembrie 2014 – Ziua Internaţională împotriva violenţei asupra femeilor

25 noiembrie 2014 – Ziua Internaţională împotriva violenţei asupra femeilorAstăzi, 25 noiembrie 2014, marcăm Ziua Internaţională împotriva violenţei asupra femeilor. Femeile, considerate încă un grup vulnerabil, sunt şi în România din ce în ce mai vizibile şi mai determinate să arate că diferenţele de gen nu le plasează pe un prag inferior al vieţii sociale, profesionale sau familiale. Violenţa, pe de altă parte, reprezintă o modalitate condamnabilă de manifestare a puterii, a superiorităţii în mod barbar. Nu de puţine ori, auzim, citim sau asistăm, uneori neputincioşi, la abuzuri inclusiv fizice. Violenţa nu este însă doar fizică. Ea este şi verbală şi emoţională. Dar pentru că este mai greu de probat,  din exterior se poate interveni foarte greu. De aceea, conştientizarea adevărului, a traumelor pe care le provoacă orice fel de violenţă, este un pas extrem de important pentru orice categorie de om supus violenţei.

 Pentru a depăşi situaţii de acest gen, persoanele vizate pot suna la… 112. Da, dacă eşti  victimă a violenţei în familie:

  1. Sună la 112 – apel de urgenţă
  2.  Mergi la cea mai apropiată unitate sanitară pentru a-ţi îngriji  sănătatea.
  3. Mergi la cea mai apropiată secţie de poliţie şi depune plângere scrisă pentru abuzul suferit.
  4. Solicită Judecătoriei emiterea unui ordin de protecţie , dacă viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea îţi este pusă în pericol.
  5. Solicită eliberarea certificatului medico-legal de la cel mai apropiat serviciu de medicină legală.
  6. Contactează Serviciul Public de Asistenţă Socială de la nivelul primăriei sau D.G.A.S.P.C  pentru a vă informa cu privire la serviciile gratuite de care puteţi beneficia.

Inacţiunea victimei nu va reprezenta niciodată o soluţie.

„16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii”

La nivel internaţional se derulează începând de astăzi campania „16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii”. Astfel, pe plan local, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi va derula o serie de activităţi de informare pe această temă, subsumate campaniei Copiii învaţă ceea ce trăiesc.

„Pentru a marca cele 16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii, poliţiştii gălăţeni vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă din categoriile având risc ridicat de victimizare, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţilor rurale care au atribuţii şi responsabilităţi în domeniu”, a precizat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*