100 elevi şi voluntari – flashmob pentru susţinerea campaniei STOP TRAFICULUI DE PERSOANE! STOP VIOLENȚĂ ȘI ABUZ!

Cu o zi înaintea Zilei Internaţionale a Copilului, peste 100 de copii s-au strâns pe esplanada Hotelului Dunărea din centrul oraşului Galaţi pentru a organiza un flashmob. Mesajul transmis prin intermediul activităţii de la finalul campaniei de prevenire inițiate de Asociația ,,Speranță și Vis Împlinit’’, în parteneriat cu Centrul Regional Galaţi din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul de Poliție Județean Galați și Inspectoratul Școlar Județean Galați este STOP TRAFICULUI DE PERSOANE! STOP VIOLENȚĂ ȘI ABUZ!

Campania și-a propus reducerea vulnerabilităţii la fenomenul traficului de persoane şi formarea atitudinilor antivictimale, în rândul comunităţilor cu risc victimal ridicat din municipiul Galați, prin creșterea gradului de informare a elevilor din unitățile de învățământ”, se arată in comunicatul IPJ Galați.

Astfel,  elevi de la Școala ,,Ludovic Cosma’’, Colegiul Tehnic ,,Radu Negru’’, Școala Gimnazială nr. 18, Școala Gimnazială nr. 13, Școala Gimnazială nr. 40, Liceul Teoretic ,,Dunărea’’, Școala Gimnazială nr. 28, Școala Gimnazială nr. 22 și Școala Gimnazială nr. 5 au participat la întâlniri organizate în colaborare cu partenerii de campanie, fiind diseminate informații referitoare la pericolele asociate violenței și traficului de persoane.

Pentru a solicita ajutor sau a semnala o situaţie de traficare a unei persoane, elevii au la dispoziţie help-line-ul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane 0.800.800.678 – serviciu naţional gratuit.

În vederea evitării pericolelor şi victimizării, poliţiştii le recomandă tinerilor:

  • să nu accepte pe rețelele de socializare cereri de prietenie de la persoane pe care nu le cunosc şi în realitate;
  • să comunice cu părinții despre intenția de a se întâlni cu o persoană pe care au cunoscut-o pe Internet;
  • să nu posteze pe internet fotografii în ipostaze indecente, pentru că acestea pot fi folosite, mai devreme sau mai târziu, împotriva lor sau a celor apropiaţi;
  • să anunţe familia cu cine, unde şi cum vor să plece din ţară;
  • să stabilească o parolă, pe care să o folosească în convorbirile cu părinţii, dacă au probleme;
  • să nu dea nimănui actele lor de identitate, cu excepţia oamenilor legii.
Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*