Spitalele la control!

poza pt controale in spitale* Cele opt spitale din Galaţi sunt verificate zilele acestea de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică * Decizia se aplică la toate unităţile spitaliceşti din ţară, din ordinul ministrului Sănătăţii, după ce în presă au fost scoase la iveală mai multe nereguli

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, Spitalul de Boli Infecţioase „Cuvioasa Parascheva”, Spitalul de pediatrie „Sf. Apostol Ioan”, Spitalul de pneumoftiziologie, Spitalul de psihiatrie, Maternitatea „Buna Vestire”, Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci şi Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor sunt atent verificate. Controlul a început la mijlocul lunii martie şi va continua până în prima săptămână din luna aprilie. Astfel de controale se întâmplă la spitalele din toata ţara, după ce au apărut mii de plângeri din partea pacienţilor sau aparţinătorilor acestora referitoare la igiena din spitale, dotare sau comportamentul personalului medical. „În urma ultimelor evenimente în care a fost implicat sistemul sanitar, cu tot felul de acuzaţii la adresa personalului şi a condiţiilor igienico-sanitare din spitale, Ministerul Sănătăţii a demarat o acţiune tematică de control, în toate unităţile cu paturi din ţară. Tematica este destul de largă, iar în cadrul acestei acţiuni va fi verificat tot ce înseamnă respectarea legislaţiei privind normele igienico-sanitare, procedurile de lucru din partea personalului medical şi constatări ale eventualelor deficienţe. Toate aceste deficienţe vor fi raportate Ministerului Sănătăţii şi se vor da termene de remediere ce vor fi apoi verificate, iar în cazul în care se constată că anumite deficienţe nu s-au remediat, se vor da sancţiuni reprezentanţilor conducerii unităţilor medicale.

Aceste sancţiuni se pot da şi în cazul în care, în urma controlului, se constată abateri foarte grave care pun în pericol sănătatea şi viaţa pacienţilor sau a personalului care lucrează în aceste spitale”, a declarat dr. Valentin Boldea, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Cine face aceste controale?

Nicio unitate spitalicească din sectorul public nu va scăpa de aceste verificări. „Controalele se efectuează de către echipele de control din cadrul direcţiilor de sănătate publică. La Galaţi, cele opt spitale din subordinea autorităţilor locale vor intra în atenţia inspectorilor DSP, care au sarcină ca, în această perioadă, să verifice obiectivele din tematică”, a mai adăugat dr. Valentin Boldea.

Inspectorii DSP vor verifica atât bucătăriile spitalelor, saloanele, felul în care sunt dispuse paturile, grupurile sanitare, cât şi farmaciile acestor unităţi. Cei care vin în control vor fi atenţi şi la comportamentul cadrelor medicale faţă de pacienţi sau faţă de personal. Controlul se va efectua pe durata a trei săptămâni, iar la final, inspectorii care au verificat unităţile medicale vor face câte un raport pe care îl vor înainta Ministerului Sănătăţii.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*