Protest de stradă pentru înființarea unui cinematograf la Galați

cinematograf-lugoj-sala-lugojeni-nerabdarotri-proiect-gata-pana-in-2014-lugojeanul-2013-27-aprilie (1)Nu știm dacă pe la 1900 gălățenii or fi organizat un protest de stradă pentru înființarea primului cinematograf la care să poată urmări primele producții cinematografice, dar este sigur că după 120 de ani este organizat un protest pentru reînființarea unui cinematograf la Galați. Inițiativa îi aparține Asociației  “Galați, orașul meu” care anul trecut a lansat campania “Vrem cinematograf în Galați!”. Protestul va avea loc vineri la ora 17.30.

„Cinematografia înseamnă normalitate, civilizație, este un act de cultură, de care gălățenii sunt privați. Drept urmare, am declanșat această campanie în presă, televiziune, am creat o pagină de facebook, prin care am dorit să sensibilizăm administrația locală să se implice în rezolvarea acestui deziderat al miilor de locuitori ai orașului Galați.

Am trimis o petiție on-line Primăriei Municipiului Galați, semnată de peste 1300 de cetățeni, am înaintat o adresă, am avut apariții în presă, la televiziunile locale, prin care am solicitat preluarea de către administrația locală a spațiilor R.A.D.E.F., modernizarea și redarea lor circuitului cultural cu destinația de cinematografe, prin atragerea de investitori, în varianta de parteneriat public-privat, renegocierea cu dezvoltatorul NEPI a construirii unui Cinema City, la mall-ul de pe b-dul G.Coșbuc. Din păcate, nu am primit niciun răspuns concret, au fost doar promisiuni, fără termene clare, soluții și angajamente responsabile.

Ca atare, am decis să recurgem la altă formă de sensibilizare a autorităților locale și să organizăm o acțiune în aer liber, în parcul din fața fostului Cinematograf Țiglina, prin care să simulăm atmosfera unei săli de cinematograf. Astfel, vor fi aduse scaune pe care le vom așeza pe rânduri, pe aleile situate de o parte și de alta a coloanei Progresul, cu fața către cinematograf, solicitând participanților să se prezinte cu scaune rabatabile, protestând în liniște, în mod civilizat”, se spune în comunicatul semnat de Bogdan Brânzan, președintele “Asociației Galați, orașul meu”.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*