150 de euro pentru profesori, chiar de luna viitoare

150 de euro pentru profesori, chiar de luna viitoarePână pe 30 noiembrie, personalul didactic, personalul auxiliar şi de conducere ar trebui să primească cele 700 lei pentru perfecţionarea profesională.

Pentru al doilea an consecutiv, peste 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi 40.000 profesori din mediul universitar urmează să primească 150 de euro, tot prin programul derulat cu fonduri europene pe care reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei au declarat că intenţionează să îl păstreze până în 2020.

Citeşte şi 5 octombrie – zi liberă în majoritatea şcolilor din Galaţi

„Este al doilea an consecutiv când vin bani europeni pentru personalul din învăţământ. Suma de 150 euro, adică 700 lei, este oferită pentru susţinerea pregătirii profesorilor şi nu există condiţionare strictă de a cumpăra cărţi şi a deconta prin facturi. Este vorba de o sumă forfetară, pe care profesorii o pot folosi pentru achiziţia de materiale didactice sau pentru participarea la cursuri, conferinţe şi alte activităţi specifice profesiei. Un proiect mai vechi, din 2006, a fost întrerupt în luna iulie a anului 2010. Acela se numea «Suta de euro pentru cărţi». Fiecare cadru didactic primea echivalentul în lei, pentru a-şi achiziţiona cărţi, dar atunci erau obligaţi să aducă bonuri şi facturi fiscale în timp de 14 zile de la primirea sumei”, scrie jurnaldevaslui.ro.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*